The American Conservative: Зеленски е опасен за целия свят

The American Conservative: Зеленски е опасен за целия свят
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.01.2023
  • Share:

Според Киев за американците Украйна трябва да е на първо място. Несъгласните биват наричани ​​руски пропагандисти и са включени в списъка на Центъра за борба с дезинформацията, пише ТАС. Време е САЩ да се дистанцират от подобни «приятели».

Превод от The American Conservative, САЩ:

 

 

The American Conservative: Зеленски е опасен за целия свят

Украйна едва ли може да се нарече въплъщение на демократичните идеали.

Още преди началото на руската спецоперация Freedom House нарече Украйна само „частично свободна“ страна. Ето и конкретната оценка:

„Корупцията е навсякъде в Украйна, а правителствените инициативи за борба с нея срещат съпротива и неуспехи. Чести са атаките срещу журналисти, граждански активисти и малцинства. Често полицията реагира неадекватно.“

Моят колега от Института Котон Тед Гален Карпентър сподели за опитите за задушаване на вътрешната критика и други автократични тенденции от страна на Киев. През 2019 г. само девет процента от украинците имаха доверие на своето правителство, а 12% вярваха в украинските избори.

Зеленски в никакъв случай не е невинен младенец.

Freedom House отбелязва още:

«Зеленски и двама близки сътрудници са замесени в офшорни финансови дейности, както беше разкрито през октомври от «архива на Пандора», набор от документи, разкриващи офшорните дейности на политически лидери и други известни личности по света. Този месец Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност съобщи, че Зеленски е създал офшорни компании преди да бъде избран за президент и е продължил да печели от тях след идването си на власт».

Въпреки обвиненията в лична корупция, Зеленски излъга НАТО и САЩ в опита си да ги подмами да участват във войната.

Той каза, че падналата в Полша ракета е изстреляна от Русия, въпреки че всъщност тя бе украинска. Ако Западът лесно идентифицира произхода на ракетата и нейната траектория, тогава украинската армия можеше да направи същото.

Или са измамили Зеленски, или самият той е излъгал Запада, който го подкрепя в този въоръжен конфликт.

Във всеки случай би трябвало да е очевидно, че Вашингтон и Брюксел не трябва да вярват на Киев.

Ако чуждестранен лидер счита, че е в негов интерес да въвлече Америка във война между големите държави и евентуално в ядрена война, тогава той не е приятел.

А по този въпрос той е много по-опасен от Русия.

Зеленски е опасен за целия свят.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа