МААЕ установи мисия в Южноукраинската АЕЦ

МААЕ установи мисия в Южноукраинската АЕЦ
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.01.2023
  • Share:

Международната агенция за атомна енергия създаде постоянна мисия в Южноукраинската атомна електроцентрала, съобщи генералният директор на организацията Рафаел Гроси.
„Преди година бяхме тук заедно. И сега, вие знаете тези трудности, МААЕ присъства тук и работи с вас, работи с регулатора, работи с Енергоатом и целия персонал, който искаме да видим тук. Така че сега установяваме нашето постоянно присъствие тук", каза той във видео, публикувано в Twitter. Видеото показва и церемонията по издигане на знамето на МААЕ в централата.
Международната агенция за атомна енергия се стреми скоро да създаде постоянни мисии във всички украински електроцентрали, каза Гроси. Той направи изявлението в Twitter с видео на церемонията по издигане на флага на МААЕ в атомната електроцентрала в Южна Украйна, където агенцията създаде първата такава постоянна мисия.
„Ние сме тук, за да останем, за да помогнем за гарантирането на ядрената безопасност и сигурност по време на продължаващия конфликт. Скоро МААЕ ще присъства постоянно във всички АЕЦ на Украйна", декларира Гроси.

Станете почитател на Класа