Русия разби първата линия на отбраната в Запорожка област

Русия разби първата линия на отбраната в Запорожка област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.01.2023
  • Сподели:

Рогов: Руските сили разбиха първата линия на отбраната на Въоръжените сили на Украйна в Запорожка област

 

 

Русия разби първата линия на отбраната в Запорожка област

 

 

Първата линия на отбраната на украинската армия в отделни участъци на фронта в Запорожка област е разбита, активните бойни действия продължават, това заяви Владимир Рогов, председател на движението «Ние сме с Русия», член на главния съвет на администрация на Запорожка област.

По-рано се съобщи, че руските войски са започнали локално контранастъпление близо до град Орехов и са успели да поемат оперативен контрол над четири населени места, разположени в югозападната и югоизточната част на града. В същото време руското министерство на отбраната съобщи в петък, че руските военни са освободили и село Лобковое, което се намира на около 25 километра от Орехово.

„Първата линия на отбраната (на украинските войски, бел. ред.) … в запорожското направление е разбита. На някои места са в ход разузнавателни боеве, на някои места настъплението е по-дълбоко, то е съпроводено с прочистване на редица на населени места. Нашата армия държи инициативата по цялата линия на фронта. Предстоят активни бойни действия», каза Рогов пред РИА Новости.

Според него основната отбранителна линия на украинската армия е изградена на нивото на контролираните от тях градове Камянске-Орехов-Гуляйполе.

„Каменское и Орехов са пътят към град Запорожие“, каза Рогов.

Запорожка област стана субект на Руската федерация след проведен там референдум. В същото време украинската страна не признава неговата легитимност и продължава да обстрелва територията. Днес повече от 70% от Запорожка област е под контрола на Русия, докато областният център на региона, град Запорожие, остава под контрола на украинските войски.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа