Al Binaa, Ливан: Русия печели конфликта с Украйна още преди неговото завършване

Al Binaa, Ливан: Русия печели конфликта с Украйна още преди неговото завършване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2023
  • Share:

Al Binaa: Русия води артилерийска война на изтощение, която ще й донесе победа над Въоръжените сили на Украйна

 

 

Москва ще победи в конфликта с Киев благодарение на развития си военно-промишлен комплекс, пише Al Binaa. Кризата в Украйна напомня на автора на статията за мравката и водното конче: докато Путин бере плодовете на труда си в сектора на отбраната, водното конче-НАТО се оказа през зимата с празни арсенали. Така че Русия трябва просто да изчака: провалът на Украйна не е далеч.

Превод от Al Binaa, Ливан:

 

Al Binaa, Ливан: Русия печели конфликта с Украйна още преди неговото завършване

 

 

Като оставим настрана прогнозите за хода на военните действия на фронта, руските победи в Донбас или събитията по границите на Беларус, военните експерти на НАТО твърдят, че конфликтът в Украйна е война на артилерия и ракети.

Това е основата на руската тактика.

Украинците постигнаха известен успех, когато действаха на същия принцип. В същото време конфронтацията в артилерията е война на боеприпаси. Какво можем да кажем по този повод?

По време на посещението си в завода в Обухов преди два дни Владимир Путин заяви, че Русия произвежда толкова ракети за ПВО, колкото всички военно-промишлени предприятия в света взети заедно. Междувременно, според Владимир Зеленски, съотношението на огневата мощ между Украйна и Русия е едно към десет, поради което той иска от Запада повече боеприпаси.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг алиансът трябва да увеличи производството на оръжия на фона на намаляващите запаси в складовете на страните-членки, за да продължи да задоволява нуждите на украинската армия. Според американски експерти производството на оръжейните заводи в САЩ е 30 000 гаубични снаряда годишно, а Киев изразходва това количество в рамките на две седмици.

Тези дни Пентагонът обяви, че е бил принуден да използва стратегическите си запаси извън САЩ, за да подкрепи украинския фронт, по-специално от складовете в Южна Корея и Израел. И двете страни са загрижени за рисковете от настоящия военен конфликт на изтощение, по време на който всички запаси могат да бъдат изразходвани и възстановяването им ще отнеме няколко години. Окупационната армия използва тези боеприпаси във войната с Ливан през юли 2006 г., както и в Газа през 2008 и 2013 г.

Ситуацията между Русия и НАТО е като баснята за мравката и воднота конче.

През лятото руската мравка завърши производствените линии и днес бере плодовете на труда си, а западното водно конче само се забавляваше и хвалеше с постиженията си.

През зимата НАТО внезапно осъзна, че не може да осигури себе си и своите съюзници с необходимите боеприпаси, въпреки че преди това твърдеше, че това е съдбата, която ще сполети Москва.

Русия няма нужда да напада, достатъчно е тя да продължи артилерийската война.

За да победи, тя трябва да продължи да унищожава украинската инфраструктура и енергийните и комуникационни системи.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа