Турците предупредиха Запада за реакцията на Путин на изявлението на Зеленски

Турците предупредиха Запада за реакцията на Путин на изявлението на Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2023
  • Share:

Читателите на турския Haber7 предупредиха Запада за реакцията на Путин на молбите на Украйна за танкове

 

 

Турците предупредиха Запада за реакцията на Путин на изявлението на Зеленски

 

 

Читателите на турското издание на Haber 7 разкритикуваха украинския президент Владимир Зеленски за искането му се предоставят на Киев модерни танкове и ракети с голям обсег.

«Това ще ядоса още повече Путин. По-добре се опитайте да преговаряте, не слушайте Съединените щати, те ще направят всичко, за да продължат конфликта», пише един от коментаторите.

„Западът принуждава съюзниците да си причиняват болка един друг“, пише друг.

«Когато конфликтът се проточи, оръжейните компании ще натрупат несметни богатства. Кой го интересува кой плаща за това, какво значение има, ако се превърне в кървава баня? САЩ отново се опитват да натрапят тяхната демокрация», споделя мнението си друг потребител.

„САЩ ще доставят оръжие, докато Украйна воюва на тяхна страна“, заключават читателите.

Тази седмица в американската авиобаза Рамщайн в Германия се проведе среща на Контактната група на НАТО за подкрепа на Украйна, на която беше обсъден въпросът за увеличаване на военната помощ за Киев. Но участниците в срещата не успяха да постигнат консенсус относно доставката на немски танкове. Берлин засега се въздържа от това, въпреки факта, че натискът върху канцлера Олаф Шолц се увеличи значително.

Според вестник Süddeutsche Zeitung Шолц в разговор с президента на САЩ Джо Байдън е дал да се разбере, че Германия ще достави на Украйна танкове Leopard 2 само ако американската страна предостави танковете Abrams на украинските въоръжени сили. По-късно в Берлин това твърдение беше отречено.

На фона на руската специална операция в Украйна, САЩ и съюзниците от НАТО продължават да струпват оръжия на стойност десетки милиарди долари на режима в Киев. Москва от своя страна твърди, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортирането на оръжия се превръща в законна цел за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа