В Япония предсказаха победа на Русия в украинския конфликт

В Япония предсказаха победа на Русия в украинския конфликт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.01.2023
  • Share:

Shukan Gendai: Украинският конфликт е историческата глупост на Байдън

 

 

Конфликтът в Украйна е историческата глупост на Байдън, пише авторът на статията в японското издание. Използва се като прикритие за войната на САЩ срещу Русия, но е вероятно всичко да завърши с поражението на западния блок.

 

Превод от Shukan Gendai, Япония:

 

В Япония предсказаха победа на Русия в украинския конфликт

 

 

От момента на началото на военната операция в Украйна на 24 февруари западната (особено американската и британската) пропаганда създаде впечатлението, че руският президент Владимир Путин е злодей, а украинският лидер Владимир Зеленски е праведен герой.

Украинският конфликт, подобно на войната във Виетнам, е битка за задоволяване на американските амбиции. Единствената разлика е, че по време на войната във Виетнам САЩ се намесиха пряко, докато СССР, Китай и други държави осигуриха задкулисна подкрепа, за да се избегне ядрена война. А сега е обратното – Русия се намеси директно, така че САЩ, Европа и други оказват непряка помощ.

Правителството на Демократическата партия на Байдън иска да превърне украинския конфликт в битка на Зеленски за справедливост на всяка цена (с подкрепата на украинския народ).

Част от тази политика беше речта на украинския президент в Конгреса на САЩ, за която Bloomberg съобщи в статията „Зеленски заяви, че помощта е инвестиция, а не благотворителност“.

Всъщност историята показва, че някои печелят от войната. Някои са много доволни от решението на Байдън да предостави допълнителна помощ на Киев и обещанието му да „осигури толкова подкрепа, колкото е необходимо“.

Конфликтът е печеливша инвестиция.

Посещението на Зеленски в Съединените щати и речта му в Конгреса обаче може да се разглежда като вик за помощ на фона на влошаването на военната ситуация.

Думата «поражение» се заменя с «победа»?

Да започнем с това, че в Украйна е забранено на мъжете на възраст между 18 и 60 години да напускат страната. Това на практика ги принуждава да стоятв страната до смъртта си.

Как украинският народ реагира на задграничното пътуване на Зеленски при такива обстоятелства?

Струва ми се, че президентът се готви да избяга при най-лошия сценарий.

Ако Зеленски играе ролята на умен човек, но всъщност не е, тогава той в крайна сметка ще тръгне по пътя на разрушението.

А ако той наистина е умен, тогава най-вероятно ще играе хитро и ще се измъкне, въпреки трудната ситуация на украинския народ.

Що се отнася до ситуацията в Украйна, показателна е статията на военния експерт Йошиаки Яно в JBpress, която Хироши Аричи, президент на Института за хуманитарни науки и икономика, оцени като ценен материал, който си струва да се прочете в разгара на американската и британската пропаганда („Руските войски започнаха пълномащабно настъпление, а украинската армия е на ръба на колапса. Натовски войски влязоха в битката вместо силно изтощените украински войници“).

По време на Втората световна война Япония прикри отстъплението си, като го нарече „маневра“, а сега западните медии, с дишащите във врата демократи на Байдън, наричат ​​поражението им „победа“.

Украйна е в губеща ситуация.

В действителност Москва воюва не с Киев, а с Вашингтон и НАТО, които стоят зад нея.

Конфликтът във Виетнам щеше да приключи по-рано, ако беше само война между Севера и Юга. Но се забави поради намесата на големите държави, особено на Съединените щати.

Същото може да се случи и в Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа