Сътрудник на премиера на Япония се извини за снимка с ръце в джобовете

Сътрудник на премиера на Япония  се извини за снимка с ръце в джобовете
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.01.2023
  • Share:

Старши помощникът на министър-председателя на Япония Фумио Кишида се извини, че е бил сниман пъхнал ръцете си в джобовете си по време на официално пътуване до САЩ, признавайки, че майка му му се е скарала и му е казала, че се срамува от него. Сейджи Кихара, заместник-главният секретар на кабинета, разкри в YouTube, че майка му е чела конско, че той „опозорява родителите си", след като е бил заснет с ръце в джобовете на панталона, докато Кишида говори с репортери пред Блеър хаус във Вашингтон.
52-годишният Кихара изглеждаше като наказан след гневното телефонно обаждане от майка му, която му каза, че се „срамува" от него и му предложи да „зашие джобовете си".
Инцидентът се случил на 13 януари по време на посещението на Кишида в Европа и Северна Америка, което включваше първата му среща на върха като министър-председател с Джо Байдън.
Кихара бе сниман да гледа нагоре и след това да фиксира погледа си върху Кишида, който стои на няколко метра пред него. След като разбира, че е пред камерата, Кихара оправя панталоните си и скръства ръце пред себе си.
Той можеше да се размине с критиката, ако вестник Asahi Shimbun не беше публикувал клип в акаунта си в Twitter, предизвиквайки критики от потребителите на социалните медии.
В своя защита Кихара каза, че е „от вида хора, които слагат ръце в джобовете си, докато вървят и той просто се е концентрирал върху коментарите на Кишида, за да може точно да информира медиите за резултата от срещата на върха с Байдън.
Депутатът от долната камара не е първият политик, който привлича критики за възприемането на непринудената позиция, която се смята за груба в Япония в определени социални и професионални ситуации.
През март 2019 г. Юрико Коике, губернаторът на Токио, предизвика негативна реакция в социалните медии, защото пъхна ръце в джобовете на сакото си, след като поздрави Бирхану Легезе, победител в състезанието при мъжете в маратона в Токио.
„Ако ръцете ви са твърде студени, за да ги оставите извън джобовете си, тогава носете ръкавици", каза един критик.

Станете почитател на Класа