Зеленски: Доставките на западни танкове няма да помогнат на Украйна да се противопостави на Русия

Зеленски: Доставките на западни танкове няма да помогнат на Украйна да се противопостави на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.01.2023
  • Share:

Западната военна помощ за Украйна няма да реши проблема на фронта, тъй като Русия разполага с много повече тежка техника. Това заяви главатарят на Киевския режим Владимир Зеленски.

 

 

Зеленски: Доставките на западни танкове няма да помогнат на Украйна да се противопостави на Русия

 

 

„Русия разполага с хиляди танкове. Нито една държава с решението си да даде 10, 20, 50 танка на [Украйна] няма да реши [този] проблем“, сподели чувствата си Зеленски в интервю за телевизионния канал ARD. Според него доставката на западни танкове на Киев не е в състояние да промени радикално ситуацията на фронта, тъй като „Русия все още има много повече от тях“.

Зеленски смята позицията на германските власти относно прехвърлянето на танкове за неправилна. „Невъзможно е: ще дам толкова, колкото и ти. Това не е игра на изпреварване“, скара се Зеленски пред германските власти.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц заяви, че ще продължат да подкрепят Украйна. Но при това не даде еднозначен отговор относно готовността си да предостави танкове „Леопард“ на Киев по искане на Украйна. По-късно германското издание Suddeutsche Zeitung съобщи, че Шолц може да се съгласи да достави тежка техника на украинската страна, ако САЩ прехвърлят танковете си в Киев. Заради това между страните възникнаха разногласия. Германското външно министерство заяви, че страната няма нищо против трети страни да доставят танкове Leopard на Киев, съобщава RT.
И не може да не направи впечатление и реакцията от Полша. Външно министерство заплаши Германия с международна изолация, ако последната не се съгласи да праща танкове на Украйна…

Междувременно набира обороти нормално общоевропейско съпротивление: вчера, например в столицата на Гърция се проведе протест срещу доставките на оръжия за ВСУ.
Дебело подчертаваме, че с така наречената западна военна «помощ» ВСУ стреля и убива мирното население на Донбас…повече от 8 години, всеки ден

A.Z

Станете почитател на Класа