Украйна: При поредните руски атаки с ракети и дронове са загинали най-малко 11 души

Украйна: При поредните руски атаки с ракети и дронове са загинали най-малко 11 души
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.01.2023
  • Share:

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 47 от общо 55 изстреляни срещу Украйна днес руски ракети, съобщи началникът на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужни

 

 

Служители от спешните служби в Украйна казаха, че поредният масиран руски обстрел с дронове и ракети е причинил смъртта на 11 души и повече от 11 са получили наранявания, предадоха световните агенции.

Говорителят на украинската Държавна служба за спешна помощ Олександър Хорунжи обяви броя на жертвите в свое интервю пред украинската държавна телевизия. Той добави, че атаките са поразили 11 украински области и са нанесли щети на 35 сгради.

Украинските въоръжени сили заявиха, че армията на Москва е използвала повече от 50 ракети и двайсетина дронa камикадзе. Министърът на енергетиката Херман Халушченко каза, че са били поразени и няколко обекта на инфраструктурата, като това е довело до спирания на тока в района на Одеса, Киев и Виница.

По-рано днес кметът на Киев каза, че един човек е бил убит в столицата, като това е първата жертва на атака от началото на годината.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 47 от общо 55 изстреляни срещу Украйна днес руски ракети, съобщи началникът на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужни.

Москва е използвала хиперзвукови ракети Х-47 "Кинжал", както и ракети Х-101, Х-555, "Калибър" и Х-59, при атаката, посочи в канала си в Телеграм Залужни. 20 от ракетите са били свалени в района на столицата Киев, допълни той.

"Целта на руснаците остава неизменна - оказване на психологически натиск върху украинците и разрушаване на критична инфраструктура", написа генералът и добави: "Но ние няма да се пречупим!"

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа