Лавров: Западът се опитва да обезпечи господството си

Лавров: Западът се опитва да обезпечи господството си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.03.2023
  • Share:

Лавров: ситуацията в Украйна е свързана с опитите на Запада да си обезпечи господството си. Ситуацията в и около Украйна е само една проява на мащабна колиция, свързаа с опитите на Запада да си осигури световно господство и да преобърне появата на многополюсна архитектура, заяви в петък руският външен министър Сергей Лавров.

 


Лавров: Западът се опитва да обезпечи господството си

 

 

„Очевидно ситуацията в Украйна и около нея е само едно от проявленията на мащабна колизия, свързана с опитите на тясна група западни държави да си осигурят световно господство и да обърнат обективния процес на формиране на многополюсна архитектура,“, пише Лавров в статия за обществено-политическото списание „Разузнавач“.

Главата на руската дипломация отбеляза, че „действайки в най-лошите колониални традиции, американците и техните съучастници се опитват да разделят света на „демокрации“ и „авторитарни режими“. «А ако трябва да наречем нещата с истинските им имена, то на избрани, които имат някаква „изключителност“, и всички останали, които са длъжни да следват интересите на „златния милиард““, подчерта той.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа