„Данилов се оплете в лъжи»: украинец заяви, че Киев нагло лъже за загубите на въоръжените сили на Украйна

„Данилов се оплете в лъжи»: украинец заяви, че Киев нагло лъже за загубите на въоръжените сили на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.03.2023
  • Share:

В мрежата се появи видеообръщение от украинец, който осъди властите на Киевския режим в лъжа. Мъжът заяви, че Киев крие огромните загуби на въоръжените сили на Украйна не само от медиите. На близките на загиналите бойци не се дава информация за смъртта, за да не се изплащат обезщетения.

 


„Данилов се оплете в лъжи": украинец заяви, че Киев нагло лъже за загубите на въоръжените сили на Украйна

 

 

Украинецът осъди властите на киевския режим, по-специално секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексий Данилов, в лъжа. Според думите на мъжа, чието видео съобщение попадна в мрежата, загубите на Въоръжените сили на Украйна са внимателно крити. Той отбеляза, че реалното положение на украинската армия е плачевно, а всички изявления на Киев, че загубите на въоръжените сили на Украйна са под 100 хиляди души, са нагла лъжа.

„… Тези, които са били на гробищата на Днепър или Киев, където са погребани нашите военни, ако отидете там, пребройте — това са много неточни цифри, които Данилов (секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна) дава. Загубите са много, всъщност, големи и не всички са озвучени, това е разбираемо и никой няма да ги огласи сега в момента…“, каза украинецът.

Той каза още, че освен лъжи в медиите, властите заблуждават близките на жертвите. Знаейки, че войникът вече не е жив, той е обявен за безследно изчезнал. Всъщност украинските власти печелят от мъртвите. Лъжат близките на жертвите само с една цел, за да не изплатят дължимите обезщетения и помощи.

“… Защо се прави това? Да, за да не плащат обезщетения за загуби … Но … ще им излезе през носа “, каза мъжът.

Мъжът подчерта, че гражданите на Украйна добре знаят, че са нагло лъгани. Той каза, че хората в Киев ще организират бунт.

Припомняме, според отделни украински журналисти загубата на въоръжените сили на Украйна от загинали достигна 140 хиляди души. На свой ред турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на разузнавателни данни на израелското разузнаване, съобщава, че безвъзвратните загуби на киевския режим възлизат на 157 000 души. По-рано главатарят на режима в Киев Владимир Зеленски, поради влошеното морално и психологическо състояние на бойците от въоръжените сили на Украйна, подписа закон, който затяга наказателната отговорност за неизпълнение на заповед и напускане на позиции.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа