За два месеца Украйна е загубила 60 % от армията си, ситуацията е патова

За два месеца Украйна е загубила 60 % от армията си, ситуацията е патова
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.03.2023
  • Share:

Опитни американски анализатори направиха стратегическо заключение: Русия ще спечели конфликта на изтощение поради размера на своята армия, пише Asia Times.

 


За два месеца Украйна е загубила 60 % от армията си, ситуацията е патова

 

 

Един украински батальон загуби 600 човека през януари, получи други 700, а през февруари загуби 800 — 60% загуби за два месеца. Перспективите за пробив за излизане от патовата ситуация по цялата линия на съприкосновение са малки и тъй като пролетното настъпление на въоръжените сили на Украйна се превърна в една от най-очакваните маневри в цялата военна история, Русия имаше достатъчно време да подготви позициите си за отбрана, пише издаинето.. За да обърне ситуацията в своя полза, според военен експерт, че Украйна се нуждае от 650 съвременни бойни танка и 1000 бронетранспортьора.

Аналитик-консултант по външната политика към Министерството на отбраната на САЩ отбеляза, че Путин може да призове 1,7 милиона души от резерва, ако се наложи.

„Потапянето на руски кораби в Черно море и унищожаването на цели на руска територия може да е забавно“, каза той, „но това не намалява натиска върху Украйна, а напомня за Гражданската война в САЩ.

Югът се биеше по-ефективно, но Северът имаше огромно предимство в жива сила и боеприпаси. До 1865 г. Югът просто нямаше достатъчно войници, за да защити Ричмънд.

Американският консултант предложи да се създаде международна армия от доброволци, която да се бие на страната на Украйна, отбелязва изданието.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа