Шойгу връчи ордени за храброст на момичетата войници, предотвратили нападение с дрон в Севастопол

Шойгу връчи ордени за храброст на момичетата войници, предотвратили нападение с дрон в Севастопол
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.03.2023
  • Share:

Министерството на отбраната отбеляза, че Шойгу ги е поздравил за държавните награди и им е благодарил за отличното изпълнение на служебните задължения.

 

 

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи ордени за храброст на жените войници, предотвратили нападение с дрон в Севастопол, съобщава ТАСС.

"Днес в Националния център за управление на отбраната на Руската федерация министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу връчи ордена за храброст на военнослужещите от Кримската военноморска база на Черноморския флот, които, изпълнявайки бойно дежурство, отблъснаха нападение от безпилотни летателни апарати", съобщи руското Министерство на отбраната.


Наградите получиха две момичета военнослужещи и началникът на дежурна служба. Министерството на отбраната отбеляза, че Шойгу ги е поздравил за държавните награди и им е благодарил за отличното изпълнение на служебните задължения.


"Направихте това, което трябваше, каквото службата ви предписа. Не се объркахте, показахте съобразителност, увереност и до известна степен себеотрицание. Поздравявам ви и много се надявам да продължите да служите вярно на нашата страна, на нашата кауза и, разбира се, на Военноморския флот".

На 22 март, намирайки се на наблюдателен пост, старши матрос Марина Фалеева и главен старшина Татяна Целуйко откриха и унищожиха неизвестни безпилотни апарати, движещи се в посока на базата. И трите устройства бяха унищожени с прицелен огън от стрелково оръжие.


Началникът на дежурната служба капитан 3-ти ранг Владимир Горбан, участвал в унищожаването на цели, също е награден с орден „За храброст“, добавя ТАСС.

 

 

Станете почитател на Класа