Две държави трябва да управляват: „Издадоха“ плана на световното правителство

Две държави трябва да управляват: „Издадоха“ плана на световното правителство
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.05.2023
  • Сподели:

Светът зад кулисите крои заговор да настрои Русия и Китай един срещу друг и по този начин да разшири глобалната си хегемония и да спести парите си. Има основание да се смята, че именно това е била целта на годишната среща на Билдербергския клуб, проведена наскоро в Лисабон.

 

 

Въпреки че съдържанието на подобни срещи винаги се пази в строга тайна и е обвито в мистерия, изтекоха достатъчно неща, за да се направи подобно заключение.

Тайната на световното задкулисие

Самото име – Билдербергски клуб – навява неприятни асоциации, свързани с нещо окултно и пъклено, защото винаги е обвито в мистерия, скрита зад седем печата. И този път годишната 69-та среща на Билдербергския клуб, който се нарича по различен начин - и "световното правителство", и "световното задкулисие", и "масонската ложа", - се проведе в Лисабон в строги условия на секретност, граничеща с параноя.

На официалния сайт на клуба , който е направен в подчертано семпъл, лаконичен стил, беше публикувано пестеливо съобщение за дневния ред на срещата и пълен списък на участниците .. Тази година, както и преди, те бяха 130. Сред тях беше и бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който тези дни навършва 100 години и който де факто ръководи тази неофициална тайна организация, участвайки в нейните срещи от 1957 г.

Именно той формулира „заданието“ за участниците в срещите на Билдербергския клуб, повечето от които не са тези, които вземат „съдбоносни“ решения, а тези, които идват да получат инструкции и си тръгват да ги изпълняват. Този път между другите бяха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и външният министър на киевския режим Дмитрий Кулеба. Руснаци и китайци не са поканени на срещата на клуба.

Връщайки се към въпроса от дневния ред, отбелязваме, че темите на официалния сайт на клуба бяха обозначени дори не с теза, а буквално само с една дума:

"Изкуствен интелект"; „Банкова система”; "Китай"; „Енергиен преход”; "Европа"; "Финансови затруднения"; "Индия"; „Индустриална политика и търговия”; "НАТО"; "Русия"; „Транснационални заплахи”; "Украйна"; „Лидерство на САЩ“.

Въпреки че и това е напълно достатъчно за по-нататъшен анализ.

Няма нищо скрито, което да не стане явно

Ето така звучи официалната цел на тази силно подозрителна организация:

Годишните срещи на Билдербергския клуб са предназначени да насърчават диалога между Европа и Северна Америка. Билдербергският клуб е основан през 1954 г. като форум за неформални дискусии, обединяващ хора, които споделят активен интерес към въпроси, свързани с отношенията между Европа и Северна Америка. Срещата има една основна цел: насърчаване на дискусията и диалога. Няма желан резултат, няма окончателно изявление, няма предложени резолюции или гласувания и организацията не подкрепя нито една политическа партия или гледна точка.

И тук си позволяваме да хванем автора на тази сентенция за езика. Един много специфичен резултат – световно господство – е резултатът, който глобалисткият елит желае . Задачата на клуба е да осигури това надмощие, в името на което се провежда дискусия, очертават се цели и се определят тези, които ще ги изпълнят. Иначе за какво са всички тези събирания? Само за да „четкате“ гордостта си? Самата западна преса подчертава, че Билдербергският клуб е „елитен форум, който помогна за оформянето и укрепването на западния световен ред в продължение на почти седем десетилетия“. Това той продължава да прави и до днес.

Какво "изтече" от срещата?

Най-любопитното според нас е, че въпреки маниакалната секретност, винаги някаква информация успява да се промъкне в пресата зад затворените врати на Билдербергския клуб. Предвид показната атмосфера на тайнственост, това не може да бъде нищо друго освен съзнателно „изтичане на информация“, добре прикрито като лично мнение на участниците в срещата. Едно от правилата на Билдербергския клуб гласи, че неговите „членове са свободни да използват получената информация, но нямат право да разкриват нито личността, нито принадлежността на изказалия се, или на който и да е друг член“. Но освен това, както вече споменахме, дневният ред и списъкът на участниците са публично оповестени. Така това, което всеки участник в срещата казва насаме, е всъщност това, което е обсъждано там.

Този път в ролята на един от "изливачите" на информация влезе британският вестник The Guardian, който в статията си под интригуващото заглавие "Две неща са гарантирани на партито на шефовете на Билдербергския клуб: Кисинджър и секретност", сред многобройните информационни „балони“, пусна няколко, както се казва сега, „месиджа“, от които става ясно какво се опитва да постигне задкулисието на глобалистите. Недвусмислено може да се заключи, че в Лисабон на първо място се обсъждаха „заплахата от Китай“, „заплахата от изкуствения интелект“ и „войната в Украйна“.

Западният свят е изправен пред две епохални заплахи и предизвикателства – изкуственият интелект и Китай, и двете в тазгодишния дневен ред. Освен Украйна, именно тези теми доминираха в Лисабон,

- предава The Guardian това което трябва да се каже "на града и света".

Двойните заплахи от Китай и високите технологии са преплетени в мисленето на члена на борда на Билдерберг Ерик Шмид. Само преди няколко дни този бивш шеф на Google каза по време на изслушване в Конгреса на САЩ, че изкуственият интелект е в центъра на конкуренцията между Китай и САЩ и че Китай сега отделя огромни ресурси, за да изпревари САЩ в технологиите, особено в областта на изкуствения интелект.

- пише The Guardian.

И още едно послание към планетата чрез The Guardian:

Всеобемащата цел на Китай е да промени световния ред, каза присъстващата на срещата в Лисабон Елизабет Економи, която участва в сбирката на Билдерберг за втори път като старши съветник на Байдън за Китай в Министерството на търговията.

Появата на това, което тя нарече „китайоцентричен ред със свои собствени норми и ценности“ е ръкавица, хвърлена на Билдерберг, елитният форум, който помогна за оформянето и укрепването на западния световен ред в продължение на почти седем десетилетия. Членовете на клуба не възразяват срещу новия световен ред, но искат той да се произвежда в Билдерберг, а не в Китай.

Какво каза Кисинджър?

Разсъжденията на „Гардиън“ (все пак това собствени размисли на вестника ли са?) съвпадат с тезите от последното интервю на Кисинджър за The Economist, в което той явно иска да настрои Русия и Китай един срещу друг и твърди, че новата архитектура на света ще бъде изградена въз основа на това, което решават в своя политико - икономически спор Китай и САЩ.

В това интервю имплицитно прозира предложението към Китай от страна на Кисинджър (или по-скоро тези, които стоят зад него) да намерят консенсус със САЩ и заедно да управляват света. Русия не се вижда в тази конструкция на Кисинджър. Кисинджър вижда всички проблеми само в контекста на това, че те засягат интересите на САЩ и Китай.

Невъзможно е да не се види какво се казва в същия дух в „изтичанията“ за темите на дискусиите в Билдербергския клуб. Същото всъщност се случи почти паралелно на срещата на върха на Г-7 в Хирошима, където колективният Запад се опита да разбие БРИКС и да изрита Китай, опитвайки се да го превърне във виновник за икономическите си затруднения, но в същото време не изоставя Китай като търговски партньор. И в същото време в Хирошима се говори за помощта за Украйна като задължително условие за победа над Русия.

Интервюто на Кисинджър с The Economist, информационното "изливане" от Билдербергския клуб и "токшоуто" в Хирошима са връзки в една информационна кампания. Нейната крайна цел е, първо, да запази хегемонията на САЩ, да спаси разпадащата се финансова система и господството на долара и, второ, да елиминира двата фронта, между които Вашингтон в момента е клекнал - руския и китайския.

В същото време Кисинджър завоалирано предлага да се премахне китайският фронт чрез търсене на някакъв компромис с Китай. И САЩ ще се опитат да премахнат руския фронт, като унищожат Русия - и най-добре за тях - с участието на Китай.

В тази връзка трябва да се очаква САЩ да ухажват Пекин с някои предложения, които китайците, според американците, няма да могат да откажат, в замяна на прекъсване на съюза с Москва. Защото съюзът на Русия и Китай е пречка, която глобалисткият елит няма да може да преодолее, особено на фона на загубата на своята военна и икономическа мощ на фона на вече явната тенденция за укрепване и разширяване на БРИКС.

Загубата на Китай като част от БРИКС би причинила огромни щети на тази асоциация. На това разчитат глобалистите и транслаторът на техните идеи и трикове д-р Кисинджър, както го наричат сред своите.

Нетруден извод

Фактът, че в продължение на много десетилетия глобалистите и техните съучастници се опитват да осмиват „теорията на конспирацията“, която изглежда е измислена от някого, всъщност е заговор. Това е заговор на шепа най-богати хора на планетата - американски "собственици на пари", собственици на транснационални корпорации, представители на кралските семейства на Европа и ръководители на водещи международни организации, които съставляват финансовата и военно-политическа рамка на колективния Запад.

Тези герои, въпреки театралната секретност на дискусиите в стените на Билдербергския клуб, всъщност не крият целите си за глобално господство и подчиняване на планетата на своите егоистични, продажни интереси. Тези цели, за формалност, прикрити със злобни фрази, се излъчват открито от говорителите на Световния икономически форум в Давос, бюрокрацията на ООН, Европейския съюз, НАТО, Международния валутен фонд и други организации.

Просто трябва да четете между редовете, да сравнявате фактите, да не бъдете мързеливи да обръщате внимание на детайлите и дреболиите. И най-важното, да прекарате цялата тази информация през духовната призма, за да оцените нейното съответствие с Божиите заповеди. И тогава всеки човек, дори без опит в политиката и икономиката, няма да се остави да бъде измамен.

 

 

 

Игор Пшеничников, Правод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа