Стратегически бомбардировачи и крилати ракети удариха Киев нощес, ВСУ отговориха с дронове срещу Круск

Стратегически бомбардировачи и крилати ракети удариха Киев нощес, ВСУ отговориха с дронове срещу Круск
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

По предварителна информация силите за ПВО са открили и унищожили над 30 въздушни цели от различен тип

 

 

През нощта на 2 юни руските военни продължиха масираната комбинирана атака срещу Киев. Според ръководителя на КГВА Сергей Попко руснаците са атакували столицата и региона едновременно с дронове и крилати ракети, предава УНИАН.

 

 

„Изстрелванията на ракети бяха извършени от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийския регион, вероятно от крилати ракети тип Х-101/555. БПЛА атакуваха Киев едновременно от различни посоки, според предварителните данни, баражни боеприпаси Shahed“, се казва в доклада.

По предварителна информация силите за ПВО са открили и унищожили над 30 въздушни цели от различен тип. В същото време бе посочено, че няма информация за разрушения и жертви.

На свой ред кметът на Киев Виталий Кличко каза, че след въздушното нападение има съобщения за падане на тлеещи ракетни фрагменти в Дарницкия район на Киев и тревен пожар в Подолския район. Информацията за Дарницкия район не е потвърдена.

Атаката срещу Киев през нощта на 2 юни - какво се знае

В нощта на 2 юни 2023 г. в Украйна беше обявена мащабна въздушна тревога. По-специално в Киев звучат сирени. В същото време кметът на столицата Виталий Кличко съобщи за експлозии в града, но ПВО работи.

По-късно кметът на Киев каза, че по време на въздушната атака в града не е имало обаждания към спасителни служби и лекари.

Няколко украински дрона бяха свалени от ПВО и край Курск тази нощ.

Молим жителите на Курск да запазят спокойствие, градът е под надеждната защита на нашите военни. Ако откриете подозрителни предмети, моля, съобщете на служба 112 “, каза Роман Старовойт, губернатор на Курска област.

 

 

ВИДЕО: https://t.me/RVvoenkor/46420?single

 

Станете почитател на Класа