Борис и Кари Джонсън приели гости в Чекърс по време на Covid ограниченията

Борис и Кари Джонсън приели гости в Чекърс по време на Covid ограниченията
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    09.06.2023
  • Сподели:

Борис и Кари Джонсън бяха домакини на близък приятел, който помогна за планирането на сватбата им, през нощта в Чекърс, когато бяха в сила редица ограничения на Covid, каза Guardian.
Дикси Малоуни, организатор на корпоративни събития, остана в селското имение на бившия премиер на 7 май 2021 г., когато събиранията на закрито между различни домакинства бяха забранени, „освен когато е разумно необходимо поради причини като работа или грижи за деца или помощ на уязвимо лице, включително някой, който е бременен". Смята се, че тя неофициално е помагала за планирането на сватбата на двойката във фестивален стил, която се състоя в градината на Даунинг стрийт три седмици по-късно.
Говорител на Малоуни излезе с изявление, в което се казва, че тя не би направила нищо, което според нея по това време е било незаконно. Говорителят на Джонсън каза, че престоят е „напълно законен", а източници, близки до него, казаха, „На Малоуни е било позволено да бъде там за грижи за децата по време, когато Кари е била бременна".
Говорител на Джонсън каза: „Това беше напълно законно и беше покрито от съответните разпоредби в разпоредбите за Covid. Да се твърди друго е напълно невярно".
Въпросите относно неразкрити преди събирания ще увеличат натиска върху Борис Джонсън в момент, когато политическата му кариера е застрашена. Той очаква резултата от разследването на комисията по привилегиите дали той умишлено е подвел депутатите във връзка с първоначалния скандал Партигейт.
Посещението на Малони през май 2021 г. е едно от приблизително 12 събирания, за които се твърди, че са се състояли на Чекърс и Даунинг Стрийт и се оценяват от две полицейски сили. Полицията в Thames Valley, която покрива Чекърс в Бъкингамшир, потвърди, че преглежда доказателствата и все още не е започнала разследване. По това време Кари Джонсън беше бременна с второто дете на двойката, което се роди през декември същата година.
Твърди се, че разглежданите събития включват такива, които не са били част от разследването на Скотланд Ярд срещу Партигейт миналата година, нито разследването в Уайтхол, водено от тогавашния висш държавен служител Сю Грей. Семейство Джонсън се ожениха през май 2021 г. на малка церемония в Уестминстърската катедрала, последвана от празненство в градината на Даунинг стрийт само с 30 гости поради ограниченията на Covid.

Сватбеното им тържество беше планирано да бъде в Чекърс следващия юли, но те бяха принудени да го преместят в имението Котсуолдс на голям дарител от консерваторите, след като Джонсън подаде оставка като министър-председател.
Семейство Джонсън вече бяха изпратили покани за запазване на датата на гостите на партито в Чекърс, което доведе до обвинения, отхвърлени от съюзниците му, че Джонсън се опитва да отложи напускането си от номер 10 до тази дата.

Станете почитател на Класа