Съветът за сигурност на Руската Федерация: Западът е дал съгласие за атаката на Киев по язовира на Каховската водноелектрическа централа

Съветът за сигурност на Руската Федерация: Западът е дал съгласие за атаката на Киев по язовира на Каховската водноелектрическа централа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.06.2023
  • Сподели:

 

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Николай Патрушев заяви, че САЩ, Англия и техните партньори от НАТО трябва да бъдат подведени под отговорност за подрива на язовира на Каховската водноелектрическа централа от въоръжените сили на Украйна.

 

 

0jhjhn

 

Съединените щати, Великобритания и техните партньори от НАТО се споразумяха да взривят язовирната стена на Каховската ВЕЦ и трябва да носят отговорност за това, каза Николай Патрушев, секретар на Съвет за сигурност на Русия.

 

0gfgfvvb

 

„Съединените щати уж не могат да кажат кой е отговорен за взривяването на водноелектрическата централа. В същото време със сигурност се знае, че дейността на въоръжените сили на Украйна се координира от САЩ, Великобритания и техните партньори от НАТО. Съответно те са дали съгласието си за подрива и трябва да носят отговорност за този циничен акт“, каза Патрушев в сряда в Минск по време на среща с държавния секретар на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович.

В нощта на 6 юни обстрелът от въоръжените сили на Украйна доведе до повреждане на горната част на Каховската ВЕЦ. Предполага се, че ударът е нанесен от от РСЗО «Ольха».

В Днепърската ВЕЦ в Запорожие, нагоре по течението на Днепър, всички шлюзове са отворени — това е направено умишлено, за да се влоши наводнението в района на Херсон.

След вчерашното саботиране на язовирната стена от ВСУ, което предизвика истинска катастрофа на двата бряга на Днепър в Херсонска област (но особено отляво), говорителите на Киев започнаха по навик да обвиняват за всичко „проклетите окупатори“.

Междувременно според данни на Khersonka.ru са отворени и четирите шлюза на Днепърската ВЕЦ, която стои пред Каховската ВЕЦ в Днепърската каскада и нагоре (териториално във временно окупирания от ВСУ град Запорожие), , а голямата река бързо излива водите си в страната на вече потъващата област Херсон.

Така от непокътнатия досега язовир на Днепърската ВЕЦ се вижда очевидният план на територия 404 за възможно най-скорошно влошаване на катастрофата в Херсонска област, където два града на левия бряг, заедно с крайбрежните села и градове, вече са потънали под вода)наводнява и десния бряг, където е временно окупираният от ВСУ Херсон.

 

 

 

A.Z

 

 

Станете почитател на Класа