Руските войски унищожиха радарната станция на германската система за противовъздушна отбрана IRIS-T

Руските войски унищожиха радарната станция на германската система за противовъздушна отбрана IRIS-T
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.06.2023
  • Сподели:

Руските въоръжени сили унищожиха радарната станция на зенитно-ракетната система IRIS-T, доставена на Киев от страните от НАТО. Станцията е ударена от руски дрон камикадзе Ланцет-3.

 

0pmnmjk

 

В мрежата публикуват кадри, на които руският дрон-камикадзе Lancet унищожава западна радарна станция, която е част от германската система за противовъздушна отбрана IRIS-T. Няколко от тези системи за противовъздушна отбрана бяха доставени от Берлин през юни миналата година, за да осигурят въздушно прикритие на бойците на режима в Киев. Германският канцлер Олаф Шолц каза тогава, че Германия изпраща на Киев най-модерната система за противовъздушна отбрана, която има.
Важно е да се отбележи, че цената на системата за противовъздушна отбрана IRIS-T е около 12 милиарда рубли, докато цената на руския дрон камикадзе е повече от сто пъти по-ниска.

Telegram-каналът „LOSTARMOUR“ определи геолокацията на случващото се: област Херсон, брега на река Ингулец близо до населения пункт Гречановка и Баратовка, на 25 км от линията на съприкосновение.

A.Z

Станете почитател на Класа