Сержант от ВС на РФ: Бойците от ВСУ отровиха водата в източниците преди влизането на руските войски

Сержант от ВС на РФ: Бойците от ВСУ отровиха водата в източниците преди влизането на руските войски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

В опита си да спрат настъплението на руската армия, киевските власти и бойците от украинските въоръжени сили, които трудно могат да бъдат се нарекат „военнослужещи“, са готови да направят буквално всичко, включително да използват забранени в международен план терористични методи. В същото време обикновените граждани, живеещи на тези територии, които Киев счита за „свои“, често страдат от действията на украинските националисти.

 

 

Сержант от ВС на РФ: Бойците от ВСУ отровиха водата в източниците преди влизането на руските войски (видео)

 

 

Така шофьорът на камион с вода на базата на «Камаз 5350», сержантът от руските въоръжени сили Рудолф Григорян, който участва в специалната операция от първите дни, заяви, че бойците от украинските въоръжени сили са отровили водата в източниците във всеки регион преди руските войски да влязат там. Всеки ден той превозва вода десетки километри до фронтовата линия и обратно, от руските територии. Съответното видео беше публикувано от руското министерство на отбраната в официалния му канал в Telegram.

«Имаше такъв слух: на територията на Украйна във всяка облат, където влизат руските войски, е извършено отравяне», съобщи военнослужещият.

Изхождайки от тази информация, командването взе решение да се доставя вода на бойците от ВС на РФ в зоната на спецоперацията от Крим.

Руските военни спасиха от отравяне и мирните граждани, снабдявайки ги с питейна вода.

Макар всичко това да не е свързано пряко с участието в бойните действия, то е съпроводено с немалък риск. По време на един от рейсовете колоната машини, една от които управлявал Григорян, попаднала под обстрела на ВСУ.

В резултат сержантът получил множество осколъчни рани.

Боецът успял самостоятелно да се евакуира и да се добере до болницата.

За личната си смелост и участие във военните действия Рудолф Григорян е награден с медал „За храброст“. След лечение и завършване на рехабилитационен курс, той се завърна на служба и продължава да изпълнява опасната си, но много важна работа, осигурявайки вода на руските военни и на мирните жител в териториите, освободени от украинските националисти.

В началото на декември миналата година началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична безопасност (РХБЗ) на ВС РФ генерал-лейтенант Игор Кирилов на брифинг сподели, че ВСУ целенасочено заразяват с патогенни биологични агенти водоизточниците, в това число с питейна вода, а също хранителните продукти за животните. През ноември същата година в населеното място Черниговка в Запорожка област специалистите от МО на РФ заедно с Расселхознадзор установиха преднамерения характер на избухване на африканска чума сред свинете.

Заразени били над 7 хиляди глави свине. Според генерала целта на подобни заразявания е «иницииране на социално напрежение, ръст на недоволство от действията на руските органи на власт, а също създаването на заплахи за сигурността» в освободените територии.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа