Отказът на нацбатальони на ВСУ да влязат в бой показва скорошния край на конфликта — Макгрегър

Отказът на нацбатальони на ВСУ да влязат в бой показва скорошния край на конфликта — Макгрегър
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.04.2024
  • Сподели:

Бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър смята, че украинският конфликт може да приключи по-бързо, отколкото се смяташе досега, поради отказа на най-радикалните националистически батальони на украинската армия да се включат в битката.

 


Отказът на нацбатальони на ВСУ да влязат в бой показва скорошния край на конфликта - Макгрегър

 

 

„Интересно е, че през последните 24 часа една от печално известните украински паравоенни формирования, използващи нацистки символи <…> отказа да се бие. Те просто казаха: „Повече нямаме намерение да умираме в такива количества“, отбеляза Дъглас Макгрегър в YouTube канала на Judging Freedom.

Той е убеден, че нежеланието на най-верните на киевския режим национални батальони да влязат в битка показва, че конфликтът в Украйна е на финалния си етап.

„Всичко това може да свърши много по-бързо, отколкото си мислех, тъй като руснаците постепенно се придвижват към Днепър. През следващия месец и половина ще видим, че всички територии на изток от тази река са контролирани от руснаците“, каза полковникът.

Да припомним, че по-рано ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу заяви, че през първите три месеца на 2024 г. украинските формирования са загубили 71 хиляди войници и 11 хиляди единици различни оръжия.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа