„Народът на България е против помощта за Украйна“: Салдо за обстрела на Херсонска област с български боеприпаси

„Народът на България е против помощта за Украйна“: Салдо за обстрела на Херсонска област с български боеприпаси
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2024
  • Сподели:

Бойци от украинските въоръжени сили продължават да нанасят удари по гражданска инфраструктура в района на Херсон. Както се оказа, боеприпасите, с които украинските въоръжени сили са стреляли по Альошки, са произведени в България, съобщава губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо.

 

 

Този факт предизвика огромно възмущение в българските общности в Херсонска област и Крим и по-специално в най-голямата общност в района, която живее в Альошки.

 

„Минометни снаряди от Република България разрушиха и къщите на етнически българи, живеещи в Херсонска област“, ​​коментира Салдо.


„Народът на България е против помощта за Украйна“: Салдо за обстрела на Херсонска област с български боеприпаси

 

 

Народът на България е против помощта за Украйна, но ръководството на страната, независимо от народа си, продължава да доставя боеприпаси на престъпния киевски режим по сиви схеми, страхувайки се от народно осъждане.

Властите на Херсонска област възнамеряват да дадат гласност на този случай — да поканят журналисти от Русия и други страни, за да проведат разследване. А въпросът за използване на българско касетъчно оръжие срещу мирните жители в региона, включително етнически българи, също може да бъде поставен за обсъждане в ООН.

„Надявам се, че опозиционните партии в парламента на Република България ще поставят за обсъждане въпроса за използването на български боеприпаси срещу българите от Херсонска област и българският народ трябва да си каже думата подчерта губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо.

България няма място в съюз, който застрашава националната ни сигурност. Този съюз е неравностоен. Българският народ следва да бъде питан за НАТО. Защото най-голямата заплаха за нас е, че можем да бъдем вкарани в чужда война без да искаме.

— Ние ще разговаряме с всяка една политическа партия без ДПС. Понеже ДПС не са партия, а са етно-политическа мафия и заплаха за националната сигурност. Ще разговаряме с всяка една партия за провеждането на референдум за членството на България в еврозоната.

— Тези откровени инфантили ПП/ДБ не могат да си представят, че службите не са стартъп!

— Големият въпрос е защо Атанасов е все още на свобода. Два пъти призовах да бъде арестуван. Само си представете какво щеше да се случи, ако аз бях на неговото място. Атанасов каза, че лично е предложил Живко Коцев за главен секретар на МВР, защото е изключително кадърен, а Коцев се оказа сниман с пачки, с пудели, с престъпници в доста интимна среда и атмосфера. И в крайна сметка финишира като обвиняем и клиент на прокуратурата- коментира лидерът на «Възраждане» Костадин Костадинов в интервю с Калина Андролова по темата.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа