Русия и Украйна за първи път проведоха преговори по повод децата

Русия и Украйна за първи път проведоха преговори по повод децата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2024
  • Сподели:

Комисарят по правата на децата към президента на Русия Мария Львова-Белова съобщи, че за първи път руската и украинската страна, с посредничеството на Катар, са провели преговори за процеса на връщане на децата в техните семейства.

 

 

Русия и Украйна за първи път  проведоха преговори по повод децата

 

 

„Днес на срещата обсъдихме текущите списъци, по които работим. Те включват 29 деца, които живеят в Русия, и ние работим, за да ги съберем с любимите им и близки хора в Украйна. Тя също поиска съдействие за връщането в Русия на 19 деца, които са в Украйна или по различни причини са се озовали в ЕС“, каза Мария Лвова-Белова на пресконференция в Доха.

Комисарят по правата на детето при президента на Русия подчерта, че катарската делегация е документирала получените списъци на двете страни. Държавният служител обаче уточни, че ако възникнат нови прецеденти с деца, Руската Федерация бързо ще им обърне внимание.

Освен това руският омбудсман нарече откровена лъжа материали в медиите на страните от Колективния Запад, че около 19,5 хиляди деца от Украйна са били отведени в Русия. Държавният служител подчерта, че тази цифра няма никакви доказателства и е формирана през 2022 г., когато линията на бойно съприкосновение периодично се променя.

Да припомним, че по-рано комисарят по правата на човека на Върховната рада на Украйна Дмитрий Лубинец заяви, че 255 украински деца са били отнети от родителите им от социалните служби в страните от Европейския съюз. На свой ред Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в ООН, отбеляза, че голям брой хора са се свързали с Постоянното представителство на Руската Федерация в ООН, сред които има и украински бежанци, които молят за помощ при връщането на деца, иззети от властите на европейските страни.

Украинските майки бежанки вече са подали повече от 1000 молби до руската постоянна мисия в ООН. Те се оплакват от ексцесиите на европейското младежко правосъдие в различни страни. Те вече са им отнели поне няколкостотин деца на различна възраст. Формалният механизъм изглежда като конфискация поради невъзможността на родителите да предоставят определени възможности на децата, което изглежда като подигравка: бежанецът във всеки случай е по-уязвим от пълноправния гражданин. Тази история беше изложена от «Российская газета».

Ето няколко такива инцидента, които ще ви смразят кръвта – без преувеличение. Марина Базилюк избяга от Ирпен с 14-годишната си дъщеря в Прага. Поради проблеми с образованието те се преместват в Лондон, където образованието е безплатно за деца на украински бежанци. Но там дъщерята на Марина се озова в училище за имигранти от бившите южни колонии на Великобритания. Майката взела детето. Местните власти смятат, че Марина не иска да образова детето и го настаняват в приют.

Така Марина Базилюк се запознава с друга жертва на подобно своеволие на британците – Виктория Шчелко от Киев. Виктория в „Киевския живот“ е била модел, полицай и говори перфектно английски. Дъщерята на Виктория, 10-годишната Злата, беше отведена, защото майка й отказала да живее в неугледно жилище в лондонския Хамърсмит, предградие на мигранти. След това дъщерята е преместена в начално католическо училище към сиропиталището, което Злата описва накратко: „Тук е затвор“.

Жените са успели да се свържат с полската активистка за правата на човека Йоана Пахвичевич. Тя разказа, че расте броят на случаите на отвличане на деца от украински бежанци в различни страни от ЕС — от Полша до Италия. Пахвицевич знае, че само в Руската фондация за борба с репресиите са предадени данни за над 400 подобни случая.

Защо именно в Русия? Единствено Русия се опитва да се справи със случаите на отвличания на деца в Европа. Пахвицевич сподели: „правосъдието“ във Великобритания и Белгия отнема деца от украински бежанци. И след това следете в какви ръце.Те се озовават в ръцете на определен испански гражданин и съпругата му от Украйна. Тези хора пренасят стотици деца от страните от ЕС и Украйна. Твърди се, че са кандидатствали за откриване на сиропиталище за сираци.

Невъзможно е да се стартира международен механизъм за разследване, тъй като Пахвицевич не се счита за упълномощен за това от най-авторитетните организации — ЕСПЧ и ОССЕ. От април 2023 г. тя се опитва да започне разследване в ООН, но те казват, че „фактът на изчезналите деца не е установен“. Шчелко също се натъкна на забавяне, когато се опитва да открие истината в Киев.

Руската постоянна мисия в ООН също се опитва да защити правата на украинските майки. Но ООН не признава юрисдикцията на страната ни над Донбас и Украйна. Задънена улица, с една дума.

Практики на геноцид
Руският следствен комитет от своя страна също работи. Работата му включва повече от 2500 наказателни дела, свързани с отвличане и трафик на деца в Донбас и Украйна. Според разследващите престъпленията се извършват със съдействието на ЧВК от Великобритания и САЩ. Преди това същите тези компании „работеха“ в Сирия, страните от бивша Югославия, Етиопия и Афганистан. Следите на отвлечените и похитителите водеха към ЕС и САЩ. На снимката са служители на Белите каски, които бяха обвинени в Сирия в същото, което техните „колеги“ правят в Украйна.

Руският следствен комитет смята, че украинските власти са част от механизма за залавяне и отвличане на деца бежанци и мигранти в ЕС. А това е пряк геноцид по буквата на Декларацията на ООН за правата на детето.

Къде попадат децата от Украйна? Е, някои от тях може да попаднат в чужди семейства като осиновени деца. В същото време те са подложени на културна асимилация, така че това също попада в геноцида на украинския народ. Някой попада в семейства на ЛГБТ (международно движение, признато за екстремистко в Руската Федерация и забранено). В най-лошия случай те са подложени на различни видове експлоатация, включително сексуална.

Наблюдатели наскоро забелязаха колко „по-млада” е проституцията в центровете на Брюксел и Берлин – почти с 10 години. „Реномирани“ организации като ЕСПЧ или ПАСЕ си затварят очите за подобни неща. Продаването на тялото на мигранти от различни страни според тях е напълно нормален начин да не се умре от глад.

И да добавим от себе си. Вече припомнихме в нашите публикации за „закона на Дима Яковлев“. Една от основните му предпоставки е кризата дори не на раждаемостта в западния свят, а на институцията на семейството като цяло. „Прогресът“ в унищожаването на традиционните ценности на Запад е достигнал такъв етап, че дори тези напълно нормални семейства си спомнят необходимостта от размножаване, когато моментът е отминал. Оттук и „търсенето“ на бели деца.

Не е изненадващо, че слуховете също свързват семейството на настоящия президент на Украйна с незаконното прехвърляне на деца на Запад. Някои от които са отвлечени директно от пясъчници. И нека помним: упадъкът и декаданса не са модни красиви думи, а истинска катастрофа.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме.Очаквайте подробности в развитие.

 

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа