Британското разузнаване с ужасяващи данни за убийства в Русия

Британското разузнаване с ужасяващи данни за убийства в Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.04.2024
  • Сподели:

Британското разузнаване е анализирало данни за рязко нарастване на броя на убийствата, извършени от руски военни в Русия през миналата година, като броят на убийствата, извършени от военни, се е увеличил с 900 процента. Това се посочва в последния доклад на британското министерство на отбраната, публикуван в социалната мрежа Х.



На 18 април 2024 г. сайтът Mediazona е съобщил, че през 2023 г. в Русия за убийство са осъдени 116 руски войници. Това е почти 900 % повече от миналата година. През 2022 г. има 13 такива присъди, през 2021 г. – 11.

На 8 април 2024 г. New York Times, цитирайки Олга Романова, ръководител на организацията "Русия зад решетките", която съобщи, че 15 000 помилвани затворници са се върнали в Русия от зоната на военните действия, пише "Фокус".

Руската медия "Верстка" съобщи, че срещу бивши осъдени са образувани 190 наказателни дела, включително 20 случая на убийство или опит за убийство през 2023 г. 

На 24 април 2024 г. е съобщено, че Кировският съд е осъдил бивш затворник от редиците на групата на "Вагнер" на 22 години за убийство и изнасилване на възрастна жена след освобождаването му.

"Големият брой убийства, извършени от руски военнослужещи и ветерани, вероятно се дължи отчасти на хронични проблеми с психичното здраве, свързани с войната. Те включват посттравматично стресово разстройство (ПТСР) и десенсибилизация по време на борба с насилие", отбелязват от британското министерство.

Фактът, че бивши затворници употребяват алкохол и наркотици "поради нисък морал", вероятно допринася за насилието. 

Това затруднява връщането "при цивилните" на бивши затворници с предишна склонност към престъпления и крайно насилие.

Станете почитател на Класа