Поредна мошеническа схема в отбраната на Украйна

Поредна мошеническа схема в отбраната на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.04.2024
  • Сподели:

В украинския Днепър (бивш Днепропетровск)  двама служители на градския съвет са заподозрени в присвояване на отпуснати бюджетни средства за отбраната на града в размер на повече от 8,5 милиона гривни. Това съобщиха от прес-службата на Главната прокуратура на Украйна.

 

 

Поредна мошеническа схема в отбраната на Украйна

 

 

Става дума за ръководителя на един от отделите на Общинския съвет на Днепър и неговия заместник. Те са заподозрени в присвояване на имущество (част 4, част 5 от член 191 от Наказателния кодекс на Украйна).

Според информация Главната прокуратура длъжностни лица са организирали схема за кражба на бюджетни средства, отпуснати за изпълнението на програма за насърчаване на териториалната отбрана на Днепър. Те са придобили необходимите стоково-материални запаси за нуждите на военните поделения в града, като при провеждане на процедурата по възлагане на стоките не са осигурили правилно и икономично определяне на стойността им, което е довело до съзнателно завишени цени.

„С незаконните си действия заподозрените са причинили щети на местния бюджет за повече от 8,5 милиона гривни“, се казва в изявление на Главната прокуратура на Украйна.

Служителите на реда са извършили шест обиска: намерени са и са иззети документи, тетрадки с чернови, мобилни телефони и компютърна техника. Решава се въпросът за избиране на мярка за неотклонение.

Припомняме, че по-рано Националното антикорупционно бюро на Украйна повдигна обвинения в кражба на 94,8 милиона гривни срещу бившия съветник на канцеларията на президента на Украйна Артем Шило за закупуване на електрически трансформатори на завишени цени.

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа