«Зеленски е военен престъпник»

«Зеленски е военен престъпник»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.05.2024
  • Share:

Пушилин нарече Зеленски и другите представители на Киев военни престъпници

 

 

"Зеленски е военен престъпник"

 

 

Владимир Зеленски, бившият украински президент Петро Порошенко и други представители на киевския режим са военни престъпници, а военните престъпления нямат давност, заяви лидерът на ДНР Денис Пушилин в интервю за РИА Новости.

 

Отговаряйки на въпрос дали някога ДНР е образувала наказателно дело срещу Зеленски, Пушилин каза, че ДНР е анализирала украинското законодателство, сравнявайки го с действията на властите след преврата в Киев през 2014 година.

 

«За да бъде ясно, че те са престъпници дори от позицията на украинското законодателство — те са в нарушение на законите на Украйна, в нарушение на конституцията на Украйна.

 

Това засяга практически всички тези, които са вземали едни или други решения, започвайки от Турчинов, Аваков, Порошенко и прочие.

 

Според украинкото законодателство те са военни престъпници.

 

Затова е абсолютно очевидно, че, разбира се, от позицията на законодателството на ДНР, когато тя беше още независима, или от позицията сега на руското законадателство, тези негодници са престъпници, при това военни престъпници», каза Пушилин, подчертайваки, че военните престъпления нямат срок на давност.

 

„Ако се вземат такива решения, ако това е според руското законодателство, така да бъде“, отбеляза Пушилин, отговаряйки на въпроса дали президентът на Украйна Владимир Зеленски продължава да се издирва, както по-рано съобщи МВнР на РФ.

 

 

ППаликрушева

Станете почитател на Класа