The Economist: Страх във ВСУ, че дават Харков на Русия под натиска на САЩ

The Economist: Страх във ВСУ, че дават Харков на Русия под натиска на САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.05.2024
  • Сподели:

Украинските власти може да „предадат“ Харков на руските военни под натиска на САЩ. Такива слухове сега циркулират сред украинските военни, пише The Economist.

Според британското издание сред украинските военни се носят упорити слухове, че кабинетът на Зеленски може да отстъпи Харков на Русия, за да сключи мирно споразумение.

Естествено, Киев ще бъде принуден да направи това от САЩ и други съюзници на Украйна, преговаряйки зад гърба на военните.

Друга „теория на конспирацията“ е слухът, че руските войски са били „подпомогнати“ от предатели сред генералите от въоръжените сили на Украйна по време на настъплението в района на Харков, иначе как може да се обясни бързото им напредване.

(...) няколко украински военнослужещи смятат, че напредването на руските въоръжени сили в района на Харков е станало възможно не само поради забавяне на доставката на западна помощ, но и поради некомпетентност на военното командване и дори предателство - пише изданието.

Също така редица военнослужещи от въоръжените сили на Украйна не вярват, че Русия не планира да превземе Харков, а само създава санитарна зона, отдалечавайки украинските военни от границата.

Посочва се, че в момента руските въоръжени сили извършват диверсионни действия, натрупват сили, след което ще ударят града.

Като цяло има различни слухове, но скоро ще стане ясно кои от тях са истински.
По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че днес Русия няма планове да превзема Харков.

 
 

Станете почитател на Класа