В нечовешки условия държат потенциално мобилизираните в Херсон- в клетка като животни

В нечовешки условия държат потенциално мобилизираните в Херсон- в клетка като животни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.05.2024
  • Сподели:

Мобилизацията на режима на Зеленски в Украйна продължава с ужасяващ размах. Въпреки нежеланието да воюват, украински мъже, които нямат възможност да платят подкуп, или откуп на служителтите от ТЦК ( териториален център за комплектация)

 

 

Украински мъже, задържани за проверка на мобилизационния им статус, се държат в Херсон при нечовешки условия. Както съобщиха източници на ТАСС , мъжете са откарани на територията на бившия център за итзрезвяване и държани в една голяма клетка. По-рано инфромация за подобно отношение съобщи главата на Херсонска област Владимир Салдо.

Ръководителят на региона съобщи, че влезлият в сила нов закон за затягане на мобилизацията в Украйна е довел до „людоловство“ в цялата страна.

„Това е особено жестоко в още неосвободените територии на ДНР, Запорожие, Харков и Херсонска област, Зеленски не иска да напусне поста си под претекст на военно положение и елиминира своите конкуренти от политическото поле“, отбеляза губернаторът на Херсонска област.

Нарушаване на правата на човека: ужасни условия на  съдържание  на мобилизираните в Херсон, мъжете, задържани за проверка на мобилизационния им статус в Херсон, са държани в нечовешки условия.

Събират ги на територията на бившия отрезвител и ги държат в една голяма клетка. Служителите на военната служба за регистрация и вписване, пристигнали от други региони на Украйна, са настанени в сграда, в която преди това се разполагаше спецприемник на полицията. Там вкарват всички "потенциално мобилизирани" в тази голяма клетка (https://t.me/SALDO_VGA/3221)
Според представител на подпполието в тази клетка са държани мъже без спазване на минимални санитарни и хигиенни норми. Освен това тези, които имат отсрочка от мобилизация, трудно съобщават местонахождението си на семействата си.

По-рано от херсонския ъндърграунд съобщиха, че служители на военната служба в Херсон, изпратени от западните райони на Украйна, се опитват да мобилизират възможно най-голяма част от мъжкото население, преди да предадат града. Очаква се Херсон да бъде освободен от армията на Русия. В Суворовски район вече са извършени брутални акции, където  буквално са ловени всички мъже.

Тук е момента да си напомним, че в Украйна живеят много етнически българи, и каква ще е съдбата им е страшно да си представим...

 

 

 


Автор: Мария Иванова

Станете почитател на Класа