Бербатов: Искат Боби М. да остане на поста си

Бербатов: Искат Боби М. да остане на поста си
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.01.2024
  • Сподели:

"Призовавам Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ длъжността на президент на БФС до провеждането на Конгреса, защото това не се случва, а оставката е подадена от Борислав Михайлов", заяви кандидатът за шеф на родния футбол Димитър Бербатов.

 

 

 

"Оставката е гласувана от Изпълкома. Призовавам още един път Търговския регистър и Михаил Касабов да отидат и да се вписва, както беше предният път, на предната оставка, когато той беше вписан. Идентична ситуация, а сега защо не се случва? Това са въпроси, които трябва да се зададат към ръководителите, но всички знаем защо не се случва.

Защото искат да си останат, да държат нещата и да не ги пускат или на Конгрес да обжалват и това означава, че Борислав Михайлов си остава на поста, защото обжалват и така се забатачват още повече нещата, но едно е важно, че ние нямаме отказване, но Михаил Касабов трябва да бъде вписан и да отиде да се впише", допълни голмайстор №1 на националния отбор.

"Тези хора, които управляват, виждат, че властта и свободата не искат да я пускат и да я дават. Това е единствената причина, плюс факта, че не искат да признават какво ниво стигна българският футбол и след толкова години на автокрация и един човек да управлява и да нарежда всичко, стигнахме до това дередже.

Сега, когато се дава правилният пример и покрай събитията, които се случиха миналата година, се вижда за какви хора става въпрос. Аз и моят екип се опитваме да кажем и да покажем сега в тази ситуация какво трябва да се случи, а то е Михаил Касабов да бъде вписан. Той сам може да отиде да го направи и след като Касабов се впише, става следното – той свиква Изпълком, правилният Изпълком, легитимен Изпълком, правят дневен ред на Конгреса и той да се проведе на 15-и (б.р. 15-и март). Има време това да се случи и той да се проведе по правилния начин", даде да се разбере Бербатов какво е необходимо да се направи в случая.

"Лошото в ситуацията е, че заради редица ходове, маневри, тарикатлъци, схемаджийство, затова сега сме стигнали в тази ситуация, когато всички искат правда и нещата да се случват по правилния начин, човек виждайки, че тези хора не реагират на добрите думи и това, което обществеността ги кара да направят, ти си принуден, който и да е, дали Георги Градев, дали аз, дали някой друг, да призовава Прокуратура и съдилища да се намесват.

Хора, добрите думи нищо не правят в момента. Трябват действия и оттам идват тези реакции и призиви за намеса на Прокуратура, Съд, Търговски регистър, за да може един път завинаги да се приключи това и да започне да се гради", каза още Димитър Бербатов, който говори след откриването на спортна зала, кръстена на него, в родното му училище в Благоевград.

"Не може да ги изкараме от живота, който е в момента, но трябва да им показваме, че паралелно може да се правят много неща. Една от моите цели, тъй като имам фондация от много години и подпомагаме талантливите деца, сега още повече ме задължава това, което се случи днес тук, където ми бе оказана огромна чест, да продължавам да се срещам с деца и да се опитвам да им покажа кой е правилният, с правилните думи, надявайки се, че когато си тръгнат оттук, ще останат с добри впечатления, ще си говорят с приятели и родители и ще кажат „Мамо, тате, видяхте ли какво стана днес?“ и ще се вдъхновят и ще изберат правилния път и това ще им помогне и в живота, убеден съм в това. Животът е такъв, какъвто е, и трябва да се адаптираме към него".

"Разбира се, че си припомних за салона, за училището. Сега са по-модерни, което е видно. Това е супер, защото ако не беше по-модерно, щеше да е странно, но важното е, че надграждат, развиват се, има повече деца, отколкото по мое време, което е хубаво, и наистина се надявам да следват правилните примери. Затова съм тук днес. Тази покана ме трогна и това, което се случи, защото залата ще носи моето име. Майка ми се разрева, и аз бях на път, но това още повече ме задължава да се опитвам да давам правилните примери", каза развълнуван и с умиление Бербатов след събитието в СУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград.

Станете почитател на Класа