Защо обичаме британците

С Брекзит или без Брекзит - ние все ще обичаме британците. И затова има най-малко десет причини. Ето кои са - разгледайте нашата ФОТОГАЛЕРИЯ:

 

 

 

 

default

 

Обичаме кралското семейство

Никой не е управлявал по-дълго от нея: Елизабет Втора. От 1952 година насам тя е кралица на британците и олицетворява дисциплината, стабилността и традициите на монархията. Винаги до нея е любовта на живота ѝ: принц Филип.

 

 

default

Обичаме британската музика

Ролинг Стоунс са просто легендарни: Мик Джагър, Чарли Уотс, Кийт Ричардс и Рон Ууд. На 24 март 2016 култовата банда изнесе концерт в кубинската столица Хавана. И окончателно влезе в историята.

 

 

default

Обичаме британската столица

Прочутият Тауър Бридж: от 1894 насам мостът в центъра на Лондон е сред най-известните символи на британската столица. Метрополията е един от най-посещаваните градове в Европа - Лондон привлича годишно над 30 милиона туристи.

 

 

default

Обичаме героите на техните книги

В продължение на години деца и възрастни по цял свят трепетно очакваха новите приключения на чирака-магьосник Хари Потър. На снимката се вижда кадър от втория филм от поредицата за Хари Потър.

 

 

default

Обичаме техните красавици

От близо три десетилетия насам Наоми Кембъл е едно от най-известните лица на модния бизнес. Лондончанката беше първата тъмнокожа жена, появила се на корицата на френското списание "Вог"

 

 

default

Обичаме британския хумор

Едва ли има друг, който да ни разсмива така, както Роуън Аткинсън в ролята на Мистър Бийн. Едноименният комедиен сериал, заснет между 1989 и 1995 година, е култ по цял свят.

 

 

default

Обичаме техните паркове и градини

Прочутите Кю Гардънс в Лондон са сред най-старите ботанически градини в света. Британците са известни с умението си да се грижат за растения, а перфектно "подстриганите" им зелени площи са направо култ. Никъде другаде в Европа няма толкова красиви паркове и градини.

 

 

default

Обичаме техния стил

Тук не става дума за бързина, а за елегантност и финес. Автомобилите Ролс-Ройс са едни от най-скъпите в света. Макар че междувременно фирмата беше закупена от германците, Ролс-Ройс си остава запазена марка на британците.

 

 

default

Обичаме странния им вкус

Що се отнася до кулинарията, британците определено не са най-големите специалисти в Европа. Но ако решат да останат в ЕС, обещаваме вече да не мърморим, когато ни поднасят бира без пяна или агнешко с ментов сос. Честна дума!

 

 

default

Обичаме техните традиции

Британците ни научиха колко приятна може да бъде разходката из един толкова голям град. Червените двуетажни автобуси са много повече от превозно средство - и до днес те определят облика на британската столица.

 

Автор: Е. Шваб, А. Бикерих

Станете почитател на Класа