Ниските наеми раздвижиха сегмента

Масово хората сменят жилищата и офисите си под наем. Това коментира пред “Класа” регионалният директор на RE/MAX - България, Илиян Николов. Той обясни, че тенденцията за смяна на обектите е заради по-ниските наемни оферти и добра локация.
По думите му наемните нива на офиси в топлокации в София са достигнали до 4 евро на кв. м. Последните месеци цената на кв. м се е понижила драстично от 7-8 евро до 4 евро. Пример за това са офиси, намиращи се в района на 5-те кюшета в София. Според Николов наемите на жилищата пък са се понижили с около 30-40% в последните месеци.
От агенцията за недвижими имоти “Адрес” обясниха, че през ноември има увеличение на броя на отдадените офиси и магазини в кварталите. Според експертите периодът е подходящ за релокация и договаряне на по-изгодна цена за търговците и собствениците на малък бизнес. “Наемодателите са отстъпчиви в договарянето на нивата и в предоставянето на бонуси. Въпреки това средните наемни нива в София са отбелязали ръст от 3-5% спрямо октомври”, допълват от “Адрес”. И обясняват, че наемите са преживели поредния по-силен период.

Станете почитател на Класа