×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Проверката на КТБ стартира

  • Очаква се тя да приключи до 9 юли

На 25 юни 2014 г. започна заявената от БНБ и правителството в края на миналата седмица проверка на активите и пасивите на банковата група Корпоративна търговска банка (КТБ), включително на кредитния портфейл и на инвестиционния портфейл, съобщиха от БНБ. В КТБ АД проверката се извършва съвместно от „Делойт одит" ООД, „Ърнст И Янг" ООД и „АФА" ООД, а в „Креди Агрикол - България" ЕАД – от „АФА" ООД. Проверката ще завърши в рамките на десет работни дни, както беше съобщено на 22 юни, т.е. до 9 юли, уточняват от БНБ.

 

Междувременно с цел ускоряване и оптимизиране на работата на квесторите Управителният дъвет на БНБ извърши ротация на ксвесторите, т.е.: Станислав Лютов и Елена Костадинчева, досега квестори на „Креди Агрикол–България" ЕАД, са назначени за квестори на „Корпоративна търговска банка" АД. От друга страна, Христина Стамова, досега квестор на КТБ АД, е назначена за квестор на „Креди Агрикол–България" ЕАД заедно с Божидар Аршинков, междувременно заменил Славияна Данаилова-Велева. Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, добълват от БНБ.

 

Междувременно Ройтерс съобщи, че оманският фонд, който е акционер в КТБ, е изпратил писмо до българското правителство и Централната банка за "провеждане на разговори за защита на неговите интереси в КТБ".

Станете почитател на Класа