Чукарски: Водената от РЗС политика не е дала резултат

"Към момента водената от РЗС политика не е дала резултат", заяви пред репортер на БГНЕС депутатът Димитър Чукарски, който обяви днес решението си в парламента да напусне УС на ПП на РЗС и да се върне към парламентарната си дейност.
БГНЕС припомня, че депутатите от РЗС напуснаха парламента, след като ПГ на РЗС се разпадна, след напускането на Марио Тагарински, в края на миналата година.
Депутатите от листата на РЗС са членове на УС на партията по право, поясни Чукарски. Той добави, че е имал нормални, лични взаимоотношения с колегите си, но несъгласието му е с крайността в изразяването на различни позиции. Той е бил за по-сериозни, по-умерени позиции, които да водят до конкретни резултати. На въпрос решението му акт на протест ли е срещу водената от РЗС политика, Чукарски отговори, че може да бъде прието и по този начин. В пленарна зала депутатът ще гласува различно от РЗС, но по съвест и в интерес на хората, които са го подкрепили на изборите. Запитан съгласувал ли е решението си за напускане на партията с лидера Яне Янев, Чукарски отрече това, но му е казал преди, че до 10 март няма да предприема такива действия. Днес Чукарски е съобщил на колегите си, че се връща в пленарна зала и поема отговорността за тази своя постъпка. Депутатът изрази надежда, че за да има резултат водената от РЗС политика, тя трябва да бъде коригирана по начин, по който това да се случи.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа