Костов: 162-та подписа са вот на недоверие към президента

От ДСБ са обсъдили участието си в предстоящата дискусия в Народното събрание в сряда и са решили убедено да подкрепят повдигнатото обвинение срещу президента, за това че е нарушил Конституцията, предаде репортер на БГНЕС.
Събраните 162 подписа на народни представители означава, че президентът не е президент на нацията и са категоричен вот на недоверие към него от страна на парламента. Това заяви на редовния брифинг на ДСБ неговият председател Иван Костов. Така Първанов остава президент на едно минало време, време на олигарсите и на тежките злоупотреби, каза Костов. Президентът не намери сили и мъжество да застане зад едно правителство, което да изведе България от кризата, допълни той. Той пожела ГЕРБ да използва на дебата огромното мнозинство зад себе си за полезни цели. От друга страна от ДСБ очакват темата на дискусията в сряда да бъде подменена от несъгласните в парламента и да се пренасочи към темата – готово ли е правителството за кризата или не. От ДСБ няма да участват в такъв дебат, категоричен е Иван Костов, тъй като в момента не знаят какви са точно антикризисните мерки на кабинета. ГЕРБ не се е консултирал със сините по тези въпроси и смятат, че точно ГЕРБ трябва да водят дебат по тези въпроси. За ДСБ той не е уместен и не е по техните възможности, поясни Костов.
Днес по обяд Иван Костов ще се срещне с главния прокурор, за да му подаде сигнал – папката с документи, с източник шест доклада на Главния инспекторат на Министерски съвет за нарушения през периода 2004 – 2007 година. Този доклад навремето не е стигнал където трябва, както и не са били предприети мерки. Според Костов заради нарушения, извършени от министрите Милко Ковачев, Мирослав Севлиевски и Румен Овчаров са нанесени огромни щети на държавата, свързани с производството и изнесоха на електроенергия. В документите се сочат конкретни доказателства за извършени операции, а от ДСБ са добавили наказателноправен анализ с шест основни обвинения. Със сигнала са започнати министрите Трайков и Цветанов и председателят на ДАНС Цветлин Йовчев. България влезе в 2010 година с тежки ангажименти, с набираща сила фискална криза, която може да задълбочи кризата в икономическата дейност на страната.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа