Мирослав Найденов призовава да се консумира пчелен мед

Да върнем културата на българския и европейския потребител в консумацията на мед във все по-комерсиализираното ни общество. За това апелира земеделският министър Мирослав Найденов по време на среща с ръководството на Федерация на европейските пчеларски организации “Апиславия”, информират от МЗХ.
“Трябва да обърнем особено внимание на безопасността на храните в името и на нашите деца. Като министър и родител, считам че инициативи като “Училищно мляко” и “Училищен плод” допринасят за повишаване интереса на подрастващите към здравословното хранене. В тази връзка предлагам следващата кампания да бъде под наслова на меда”, заяви земеделският министър. Найденов изтъкна, че климатичните условия в нашата страна благоприятстват за производството на изключително качествени пчелни продукти. Това е предимство, което поставя бранша на едно високо конкурентоспобно ниво на европейския пазар.
Президентът на фондацията инж. Стефан Стефанов запозна министър Найденов с организацията на предстоящия в началото на септември 18-ти юбилеен конгрес. Той ще бъде организиран под патронажа на министъра на земеделието и храните. За участие в събитието са поканени депутати от Европейския парламент и представители на всички страни-членове на “Апиславия”, които ще обсъдят проблемите на пчеларството в Европа и предложения за неговото стимулиране и развитие. Ще се дискутира и подобряване на контрола и повишаване качеството на пчелните продукти. В рамките на конгреса ще бъде представено и Международно специализирано изложение “Апиекспо”. Европейската федерация на пчеларските организации “Апиславия” тази година ще отбележи 100 години от основаването си. Основните цели са да се съдейства за комплексното развитие на пчеларството.

БГНЕС

Станете почитател на Класа