Първанов призова да няма политически натиск върху общините

Президентът Георги Първанов призова контролът на държавата върху общините да няма политическа окраска. Държавният глава бе на посещение в Елена за празника на града и обобщи три основни проблема пред българските общини.
Президентът заяви, че в разговорите с кметовете основният проблем, поставен пред него, е за последиците от кризата и високата безработица. Друг голям въпрос са антикризисните мерки и свиването на бюджета, което според Георги Първанов се отразява върху общинските дейности. Третият проблем, визиран от държавния глава, е засилващият се натиск върху местната власт с наближаването на изборите: „Държавата трябва да следи за изпълнението на бюджетните разходи, но в същото време нека този контрол и този натиск да не придобива политическа окраска. Нека той да не е свързан с предстоящите избори. Не могат да не ни смущават факти за това, че има общини, в които има десетки, може би стотици проверки на изпълнителната власт. Има и такива, в които подобни проверки не са правени или съвсем символично се подхожда по този начин, така че да няма двоен стандарт".
Да оставим местната власт в условията на икономическа криза да си върши работата така, както повелява волята на избирателя, апелира още Георги Първанов.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа