Цвета Караянчева: БСП тръгна по пътя на ГЕРБ в Турция

БСП са тръгнали по пътя на ГЕРБ и се опитват да привличат наши изселници в Турция. Това каза зам. председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева за klassa.bg.
Червените сформират делегация, която ще ходи на посещение в Турция, но те нямат това право, смята Караянчева. „Просто няма какво да им кажат, защото именно те им смениха имената и ги изгониха от България“, заяви още депутатката.
В петък от ГЕРБ обявиха, че смятат да правят партийни структури в Турция. „До края на годината ще имаме 1-2 клуба, като възможните варианти е те да са в Бурса, Измир и Истанбул“, обясни още Цвета Караянчева.
От ГЕРБ имат добри връзки с изселническата организация „Бултюрк“, която се базира в Истанбул, затова е и голяма вероятността именно там да бъде открит клуб на българската партия.
Досега ДПС не са отваряли клубове в Турция. Те ходят там само 20 дни преди изборите и затова изселниците са недоволни, казва Караянчева. Сега вече българските турци прогледнали и осъзнали, че нямат нужда от партия – посредник, както внушавали хората на Доган.
В края на месеца делегация на ГЕРБ ще посети Конгреса на Партията на справедливостта и развитието на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган. До края на годината пък група, водена от зам. председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, планира срещи с български изселници в различни турски градове.

Станете почитател на Класа