СДС направи груба политическа грешка, смята бившият лидер Мартин Димитров

СДС се превръща в помощно колело на ГЕРБ. Така бившият лидер на СДС Мартин Димитров коментира номинацията на президента Петър Стоянов за член на Конституционния съд. Димитров определи хода на премиера Борисов като стратегически и правилен. От гледна точка на Емил Кабаиванов е пълен провал, коментира синият депутат. По думите му, чрез оказаната подкрепа за СДС Борисов прехвърля проблема от болната на здравата глава.
От своя страна СДС в лицето на новия си лидер е направил сериозна и груба политическа грешка. В парламента Синята коалиция успя да запази своята чистота, а сега започва една губеща линия, отсече Димитров.
За момента от ДСБ отказват да коментират номинацията на президента Петър Стоянов за член на конституционния съд. ДСБ е категорично за отмяна на решението за избор на Венета Марковска, преди да се пристъпи към каквото и да е процедура. Имаме принципна позиция, въпросът трябва да се изчисти, заяви Веселин Методиев. ДСБ имаха своя кандидат - Екатерина Михайлова, която не успя да събере необходимото мнозинство в парламента.

Станете почитател на Класа