Синята коалиция трябваше да бъде в опозиция

Д-р Михаил Михайлов, СДС

Ако СДС имаше автентична кандидатура за конституционен съдия, тя трябваше да се появи преди един месец. Договорката днес между Бойко Борисов и СДС е видна и това е унизително за СДС. Съюзът на демократичните сили се превръща в оръдие на друга политическа сила и по този начин губи достойнството си. Следва логичният въпрос – кой ще гласува за СДС на следващите парламентарни избори?
Независимо от това, че ГЕРБ е член на ЕНП, сегашното правителство провежда авторитарна политика, която се разминава с ценностите на западноевропейската демокрация.
В политиката трябва да имаш ясна позиция, а Синята коалиция нямаше такава – нито беше в опозиция, нито беше с управляващите. Личното ми мнение е, че Синята коалиция трябваше да бъде в опозиция.
Искал съм на Мартин Димитров оставката, защото по време на неговото двугодишно управление на СДС бяха давани разнопосочни сигнали – липсваше категоричност в позициите, отстояване на собствена политическа физиономия. За съжаление, новото ръководство още повече обезличава СДС.
От СДС и ДСБ трябва да произлезе нов политически субект, в който на преден план да излязат можещите млади хора, които да провеждат реални политики. Другото е пазарлък, за да влязат 10 човека в парламента.  

Станете почитател на Класа