Борисов: Готов съм със състава на правителството

„Готов съм със състава на правителството, когато ни бъде връчен мандат. Вече казах - не очаквам подкрепа, но съм длъжен да предложа кабинет. Всички трябва да видят какво съм предложил. Най-тежкото за България е тая коалиция БСП – Атака – ДПС, по-лоша е и от коалицията с НДСВ”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след срещата с президента Росен Плевнелиев в четвъртък.

„По безспорен начин е ясно, че след като втората, третата и четвъртата партии не искат касиране на изборите, това значи, че те признават безспорно победата ни и служебното правителство си е свършило работата”, каза още Бойко Борисов.

„Научих се между редовете да чета на Местан и Станишев”, заяви още Борисов. „Те искат нас да обвинят. Искат да направят правителство със 120 депутати. Значи, че те са се разбрали с някой друг. Ясно е, че не са се разбрали с ГЕРБ, а иначе предполагам, че сценарият е депутати от „Атака” да напуснат, да гласуват за тях, после да бъдат заклеймени от Волен. Значи, че са се разбрали с Атака”, заключи Борисов. „Видно е, че Волен с ДПС са се разбрали”, констатира още веднъж експремиерът.
„На Сидеров да кажа – с Валери Симеонов нито съм се чувал, нито съм се виждал. Да спре да си търси оправдание, че се е сближил с ДПС. Ще изчакаме президентът да определи дата и ще видим. Наели сме юристи, Георги Марков ни е консултант, не разбирам от правни въпроси много и се надявам щом подготвят материалите за жалба, да я пратим в КС. Няма да е през президента, нито през МС”, каза още Борисов.
, смята лидерът на ГЕРБ.
„Нека БСП и ДПС направят кабинет, ще им дам депутати, за да се решат въпросите”, посочи Борисов. Той каза, че ако двете партии „бяха постъпили нормално при тази патова ситуация”, е можело да се направи програмен или експертен кабинет и да вземат по двама трима доказани експерти. „При нови избори ще им кажа, ако пак са същите резултати, че няма на кого да се сърдят”, заяви Борисов. Според него трябват нови избори, защото „малките партии и избирателите им се чувстват пренебрегнати”. „Хората станаха наясно, че БСП и ДПС играят като една партия - коалиция между тях ще е видна и сигурна”, изрази мнението си Борисов.



Станете почитател на Класа