Цонев: Управляващите не изобличават подземния свят

Никой от управляващите вече не прави реален опит да изобличи влиянието на подземния свят. Това коментира бившият военен министър и председател на партия „Нова алтернатива” Николай Цонев по повод неправомерното заличаване на фейсбук-профила му, който е възобновен след коренспонденция с администраторите на социалната мрежа.

„Не ме напуска огорчението от факта, че в последните 20 години мафия и държава се сляха в хомогенно цяло”, пише Николай Цонев и продължава: „Никой от управляващите вече не прави реален опит да изобличи влиянието на подземния свят в работите на страната. В България системно бе предизвикано положение на тотална липса на демократичност. В което история, като тази с изтриването на фейсбук профила ми, изглежда привидно незначителна и несензационна. Сякаш тук се отказахме от гражданската си чувствителност и я заменихме с апатично примирение. Отнето ни беше усещането, че има смисъл да отстояваме правата си. Играчите на прехода направиха гражданина безвластен. Горчивината се засилва и от осъзнаването на потенциала, с който разполагаме, но пропиляваме. Именно този потенциал за развитие и промяна, който виждам на срещите си с хора от страната, е моята причина да продължа с политическата си дейност. Моментът, в който осъзнаем силата на обединеното общество, на многото „малки риби” срещу „големите”, ще бъде повратната точка в модерната ни история. Денят, в който вложим същия инат, с който сега търпим и си затваряме очите, в това да преследваме до край правата и каузите си, ще бъде последният ден на преход. Олигархията, непочтените политици, „келепирджиите” се хранят с пасивността ни. Когато скъсаме с пасивността, ще прегризем и белезниците на безнадежността.

Аз ще заставам твърдо и неуморно зад всеки, който обяви на висок глас несправедливостта, от която страда. Този е моят политически ангажимент. Ще се застъпвам за истината и правдата със същия хъс, с който доказах, че скалъпените от ГЕРБ дела срещу мен са лъжливи. Защото именно това е политика, както самата дума подсказва: принадлежност към гражданите и страната. Стратегическа система от възгледи и решения за реализиране на идеи, насочени към развитие на обществото. С екипа от „Нова алтернатива” доказахме, че гражданският натиск действа, когато подкрепихме Гергана Червенкова и успяхме да издействаме отменянето на исканията за екстрадицията й. Ще продължим да се застъпваме за значимите, справедливи каузи в страната. Поставяме обществения интерес в центъра на политиката. Връщаме си България. Обединени ще постигнем онова, което до сега беше само обещания”. 

Станете почитател на Класа