Носят в съда бюлетините от вота в Гърмен

Административен съд - Благоевград назначи вещо лице за обследване техническите параметри на бюлетините от кметския вот в Гърмен по делото заведено от ГЕРБ, в което настояват той да бъде касиран.

Съдебната експертиза бе поискана от адвокат Лена Сандакчиева, която защитава интересите на загубилия вота за местен управник Верхад Ислямов от ГЕРБ.

Докладичкът по административния процес, съдия Мария Тодорова, прие искането на жалбоподателите и разпореди в следващото заседание да бъдат представени изборните книжа от всичките 21 секции в община Гърмен.

Магистратът Тодорова задължи с определение председателя на Общинската избирателна комисия Иво Зойков да представи в съда 3-те чувала с бюлетини и оригинални протоколи от вота на 29 септември.

В съдебната зала на случаен принцип ще бъдат извадени 21 бюлетини, които ще станат обект на допусната техническа експертиза. По този начин ще стане ясно дали те са били прозрачни или отговарят на изискванията, утвърдени от Централната избирателна комисия в края на миналата година.

Станете почитател на Класа