Бареков: След 5-ти октомври Борисов ще дойде да ми се моли

След 5-ти октомври Бойко Борисов ще дойде да ми целува ръката и да се моли, защото няма да има достатъчно депутати да управлява без коалиция - това прогнозира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в студиото на бТВ. Той припомни, че на евроизборите партията му е взела цели 11% и сега отново ББЦ ще бъде изненадата на евровота, колкото и противникът да я подценява, включително и през медиите.

"Аз нямам господар, останах сам срещу всички. Понеже нямам господар, започнаха атаките срещу мен, много е просто!", заключи той.

ББЦ ще измести от центъра на политическото пространство ДПС, закани се още Бареков. "ДПС е особена партия, проблемът й е, че консолидира корпоративния вот, тя докара тези практики", коментира той.  За първи път се появи българска партия с български лидер - това е ББЦ и коалиция, която иска да бъде в центъра в на политическото пространство. Искаме да изместим ДПС оттам, където е в момента - с българска партия и български депутати, зарече се той. "В нашите листи на коалициите дойдоха почтени хора, предимно мениджъри, хора, които искат да работят, дойдоха млади хора", добави Бареков.

Как ще гласуват варненци за един човек, който е турски националист и 20 г. е бил в ръководството на ДПС, попита той за Касим Дал, който е втори в реформаторската листа в морската столица,

като припомни и скандалите на РБ, които разкриха публично грозната истина за реденето на листите им срещу откупка на депутатско място за сериозни суми - от порядъка на 60,70 и 100 хил., според това дали е избираемо.

Бареков е категоричен, че се е отказал от медиите и е решил да остане само политик, защото е по-почтено. Няма как един евродепутат да има медии, категоричен е той.

"Аз се отказах от медиите, защото е по-почтено.  Искам да бъда единственият, който ще бъде избран за политик и ще си остане такъв, защото в момента избирате политици, а те стават бизнесмени, след като излязат от НС. Бареков заяви още, че е съвсем реалистично да бъдат разкрити 1 млн. работни места, което планира ББЦ в управленската си програма, ако дойде на власт.

"1 млн. работни места за 8 години са по 150 хил. годишно. Не съм цар за 800 дни, но понеже съм Бареков, мога да го направя за 8 г.", отсече лидерът на ББЦ, като подчерта, че основното в управленската програма на коалицията е икономическият растеж.

На репликите за заместника му Ангел Славчев Бареков отвърна с риторичен въпрос:

"Коментираме един маргинал, един човек, който изпълни поръчка - тръгна ли си някой след него? Разпадна ли се "България без цензура", попита той Хекимян, а водещият не съумя да отговори смислено. "От какво се страхува Ангел Славчев? Аз се срещам с народа сам, не ходя с отбор гавази!" Той уточни, че когато не е на срещи с хората, се движи с един-двама души охрана, която си плаща от джоба, за разлика от охраната на Борисов и Местан, която плаща целият български народ.Бареков обяви още, че заплатата му като евродепутат в размер на 8 хил. евро ще дари официално за социална кауза на 15 септември.

Станете почитател на Класа