Октай: Службите за сигурност се занимават с дискредитиране на политически опоненти

Службите за сигурност у нас се ангажират с дискредитиране на политически опоненти. Това заяви в студиото на Нова ТВ бившият член на ръководството на ДПС Осман Октай, който бе поканен да коментира поръчал ли е бившият депутат от ДПС покушения над Лютви Местан и Делян Пеевски.

През миналата седмица ген. Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че по времето на кабинета „Орешарски” в МВР е получен анонимен сигнал, който дава повод службите и ДАНС да разработват месеци наред Касим Дал.

„Не виждам никакъв мотив Касим Дал да има отношение към Лютви Местан или Делян Пеевски”, каза Октай. Според него офицерите от запаса, които са били ръководители на ДАНС и другите служби, имат изключително важна роля в задкулисието.

„През годините винаги съм изразявал становището, че службите играят много важна роля в политическото преструктуриране в България. Понеже съм бил свидетел на много такива разработки, затова категорично съм заемал тази позиция“, заяви Осман Октай. Според него, не е изключено и днес това да продължава – използва се някаква анонимка, прави се разработка и дело и започват да следят различни опоненти – журналисти, политици. По думите на Октай такива оперативни дела винаги са секретни и дори със съдебен акт не могат да бъдат „осветени“.

Станете почитател на Класа