Коалиция "Анти ГЕРБ" излиза на протест "Вън мутрите от политиката"

Фейсбук коалиция "Анти ГЕРБ" ще каже "Не" на кабинета Близнашки, който обслужва монополите, олигархията и мутрите на 8 септември (понеделник) от 18:30 пред сградата на Министерски съвет.

Това съобщиха за БГНЕС организаторите. Във коалицията "Анти ГЕРБ" участват хора с различни политически убеждения и пристрастия, но обединени от едно – категорично несъгласие с ремутризацията на обществото и управлението на страната.

Ние не желаем връщането на подслушванията, използването на репресивния апарат за разправа с инакомислещи, психологическия натиск и рекет срещу бизнеса.

Ние призоваваме всички демократично настроени българи, независимо от техните политически настроения, да осъзнаят надвисналата опасност от ремутризация и да окажат мощна съпротива с всички позволени от законите средства, заявяват те.

За организирането на протеста са подадени документи в Столична община съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите и е получено съгласувателно писмо, подписано от кметицата Йорданка Фандъкова.

Очаква се в същия ден и час пред съответните общински администрации в страната да се проведат аналогични протести под мотото "Вън мутрите от политиката. Февруари започва от днес".

Протестът е свързан с недоволството, адресирано към реставрацията на едно некомпетентно управление, каквото беше това на ГЕРБ, погазващо гражданските права. Протестиращите смятат, че служебното правителство осъществява противоконституционен процес на политическа чистка на всички нива в страната и са за оставката на служебното правителство.

Никога служебно правителство не си е позволявало подобен тип действия, камо ли масова кадрова чистка, стратегията държавата "2020", да раздават лобистки разрешения за десетилетия наред, каза Борислав Цеков, от гражданско движение "Модерна България" и част от Фейсбук коалиция "Анти ГЕРБ".

Правителството Близнашки обслужва по безогледен начин монополите и олигархията, виждате цените на тока, изцяло под диктовката на ЕРП-тата, грубия шантаж спрямо ДКЕВР, категоричен е Цеков.

От "Анти ГЕРБ" са категорични, че Близнашки е марионетка на Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Ако подаде оставка това ще е символичен акт, то няма да напусне кабинетите си веднага, а ще продължи с подготовката за изборите, смята Цеков. Той обясни, че на протеста искат да кажат кой носи отговорност за безобразията от последния месец, а именно ГЕРБ, Реформаторският блок и Протестна мрежа.

Коалицията "Анти ГЕРБ" се е обърнала към всички партии, регистрирани за участие в изборите и е поискала от тях да включат в посланията си както пожелаят слогана "Вън мутрите от политиката". Досега "Десните", Нова алтернатива, "БСП лява България" и Нова сила са изявили желание да включат слогана. Движение за справедливост - РПГ също подкрепя Фейсбук коалиция "Анти ГЕРБ".

Станете почитател на Класа