×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 284

Руски ВВС удариха завод на ИД за производство на химическо оръжие

Самолети на руските военновъздушни сили (ВВС) разбиха завод за производство на химическо оръжие на Ислямска държава (ИД) в сирийския град Ракка, предаде РИА Новости.

От военното министерство на Москва днес заявиха, че са били извършени 11 бомбардировки по обекти на джихадистите в северната част на размирната близкоизточна страна. "Унищожени са арсенал, склад за горивно-смазочни материали и лагер за обучение на терористи", се посочва в офизилно съобщение. Представител на силовото ведомство на Русия допълни, че на екстремистите са нанесени значителни материали щети и заяви за ликвидирането десетки членове на радикалната групировка.

Комюникето на руското военно министерство бе разпространено малко след като британската информационна агенция Скайнюз съобщи за смъртта на най-малко четирима души, загинали заради атака с бойни отровни вещества (БОВ) в сирийския град Алепо. Медията се позова на лекари, които са събрали доказателства за употребата на смъртоносния газ хлорин. Скайнюз припомня, че в продължаващата вече над пет години гражданска война всички страни използват БОВ.

Станете почитател на Класа