Създадоха невидима каска за колоездачи, които се притесняват за прическата си

Най-новият аксесоар за велосипедистите е под формата на надуваема въздушна възглавница, но за главата. „Невидимата каска“, наречена Hovding, е разработена от шведските дизайнери Ана Хаупт и Терезе Алстин, съобщи „Физорг“. Изобретението е за всички, които искат да се съобразяват с правилата за сигурност, когато карат колело или мотоциклет, но не са склонни да жертват прическата си.
Каската представлява пълен с хелий цилиндър, оборудван със сензори за „необичайни“ движения, които надуват въздушната възглавница около главата на колоездача за 0,1 секунди след засичането на удара. Алстин и Хаупт прекарали шест години в разработването на „невидимата“ каска, след като установили, че нежеланието на колоездачите да носят традиционните каски се дължи на неудобството или притесненията за външния вид. Новата каска е разработена така, че може да се скрие под модерна яка, която ще бъде в най-различни стилове.
Подобно на автомобилните въздушни възглавници, тази каска е преминала всички тестове с манекени, за да се гарантира сигурността на колоездачите. Очакваната цена на продукта е 50 долара, а създателите му се надяват той да стане достъпен за потребителите през пролетта.

Станете почитател на Класа