Руският министър на отбраната се срещна в Сирия с Асад

По нареждане на Владимир Путин, руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи работно посещение в Сирия, където инспектира руския контингент във военната авиобаза Химеймим и се срещна с президента Башар Асад в Дамаск, съобщи РИА Новости.

Шойгу извърши проверка на организацията на руския военен контингент, както и позициите на системата за противовъздушна отбрана S-400, разположена в базата.

Той се срещна с пилотите и руски военни единици и изслуша доклад занастоящата ситуация в Сирия, задачите на руската авиация и резултатите от работата на руския Център за помирение в Сирия.

По време на посещението на руския министър е разпоредил командването на авиобазата да увеличи предоставянето на помощ на народа на Сирия, особено в селата, блокирани от терористи.

Също така, той инструктира Центъра за помирение да ускори преговорите с местните власти и командири за придържане към прекратяване на огъня.

Руският министър е разговарял с Асад в Дамаск относно военното и военно-техническото сътрудничество между министерствата на отбраната на двете страни, както и някои аспекти на сътрудничеството в борбата срещу терористите в Сирия.

Станете почитател на Класа