Американският посланик в ООН: Още ще признаят Израел скоро

Американският посланик в Обединените нации Кели Крафт заяви в сряда, че още една страна ще признае Израел "до ден или два".

"Е, може да бъде и днес, ще има още една страна до ден или два", каза Крафт в интервю за саудитския медиен канал Ал-Арабия.

Крафт не даде намеци за идентичността на тази нация, но добави, че "бихме приветствали Саудитска Арабия, ако реши да е следващата".

Външните министри на Обединените арабски емирства и Бахрейн присъстваха на церемонията в Белия дом миналата седмица, ставайки третата и четвъртата арабски страни, които признават държавата Израел.

Президентът Тръмп публично заяви, че вярва, че Саудитска Арабия ще признае Израел. Той говори този месец по телефона със саудитския крал Салман и коронования принц Мухамед бин Салман.

Емирът на Кувейт Сабах ал Ахмад ал Джабер ал Сабах се срещна с Тръмп в петък в Белия дом.

На церемонията миналата седмица, на която се празнуваше признаването от страна на Бахрейн и ОАЕ, Тръмп приветства "зората на новия Близък изток" и каза, че "тези споразумения ще послужат като основата за всеобхватен мир за целия регион".

Норвежки представител номинира Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир заради ролята му в израелско-емиратското споразумение, още преди Бахрейн да признае Израел след ОАЕ.

 

Превод: СМ

Станете почитател на Класа