Руски и китайски военни в съвместни учения

Руски и китайски военни  в съвместни учения
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.08.2021
  • Share:

Руските военнослужещи са получили достъп до изпитания на китайската военна техника по време на съвместните учения Sibu / Interaction 2021, които се провеждат през август в китайския автономен район Нинся Хуей, съобщи руското министерство на отбраната, като пусна видеозапис от тренировките.


На изображенията са показани руски войски от Източноруския военен окръг, които се учат да шофират и да използват колесни танкове и бронирани превозни средства на Китайската народно-освободителна армия (НОАК).


Практиките се ръководят от инструктори от сухопътните войски на НОАК, както и лично от заместник-командира на Източния военен окръг генерал-лейтенант Михаил Носулев.


Основната фаза на учението Sibu / Interaccción 2021 ще се проведе от 9 до 13 август с участието на около 13 000 военни от двете страни.


Трябва да се отбележи, че това е първият път, в който Пекин кани руски войски да участват в голямо учение в Китайската народна република, докато китайските военни са участвали в няколко съвместни учения на руска територия. Така Народно-освободителната армия изпрати 3000 войници през 2018 г. за участие в руските учения ВОСТОК-2018.

Станете почитател на Класа