Чуждестранните: «деца на един и същ нечестив дух»

Чуждестранните: «деца на един и същ нечестив дух»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.09.2021
  • Share:

Необузданите американски екстремисти и чуждестранните екстремисти нямат много общо в културно отношение, каза бившият президент на САЩ Джордж Буш по време на речта си по повод 20-ата годишнина от атентатите на 11 септември. Според него обаче, в пренебрегването на плурализма и човешкия живот, в решимостта си да осквернят националните символи, и двама вида екстремисти са „деца на един и същ нечист дух“.

 

NBC/ Буш сравни US екстремистите с чуждестранните: "деца на един и същ нечестив дух"

 

 

„Нашият непреходен дълг е да се изправим срещу тях“, подчерта бившият глава на Белия дом.

 

Джордж Буш, бивш президент на САЩ: Много американци се борят да разберат защо врагът ни мрази с такъв фанатизъм. Мерките за сигурност, интегрирани в живота ни, са едновременно източник на комфорт и напомняне за нашата уязвимост. Виждаме все повече доказателства, че опасността за страната ни може да дойде не само от чужбина, но и от насилието, което се натрупва в страната.

 

 

 

 

Необузданите екстремисти в чужбина и необузданите екстремисти у дома нямат много общо в културно отношение. Но в пренебрегването на плурализма, в пренебрежението към човешкия живот, в решимостта си да оскверняват националните символи, те са деца на един и същ нечист дух. И нашият вечен дълг е да им се съпротивляваме.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа